Glöggbräserade revben
Recept från i säsong, december 2018
120 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
259,42 kr
1.1 kg
tjocka knäckta revben
1.5 dl
rapsolja
1 st
hackad gul lök
2 klyftor
vitlök
2 st
skivade morötter
2 stjälk
stjälkar skivad blek- eller bladselleri
1 flaska
glögg
3 st
stjärnanis
1 st
kanelstång
6 st
dadel
0.5 dl
råsocker, eller rörsocker
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
Ingredienser
1.1 kg
tjocka knäckta revben
1.5 dl
rapsolja
1 st
hackad gul lök
2 klyftor
vitlök
2 st
skivade morötter
2 stjälk
stjälkar skivad blek- eller bladselleri
1 flaska
glögg
3 st
stjärnanis
1 st
kanelstång
6 st
dadel
0.5 dl
råsocker, eller rörsocker
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
Gör så här
1. Hetta upp en stekgryta med lite olja, bryn revbenen runt om, lyft ur och stek grönsakerna några minuter, lägg i revben igen och häll på glögg och tillsätt stjärnanis, kanel, dadlar och råsocker, lägg på lock. Koka upp och sätt i en ugn på 125° i ca 2 timmar.
2. Ta ut och känn på köttet så att det är mjukt (ca 90° i kärntemperatur), lyft ur revbenen, sila över såsen i en bred låg kastrull och reducera bort två̊ tredjedelar av vätskan, smaka av med salt och peppar.
3. Skär revbenen i portionsbitar och lägg i såsen. Låt såsen koka in i köttet så revbenen blir fint glazade runt om.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
259,42 kr
Köpklart recept för
259,42 kr