Glöggbräserade revben

Recept från i säsong, december 2018

120 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

259,42 kr

Glöggbräserade revben
  • 1.1 kg

    tjocka knäckta revben

  • 1.5 dl

    rapsolja

  • 1 st

    hackad gul lök

  • 2 klyftor

    vitlök

  • 2 st

    skivade morötter

  • 2 stjälk

    stjälkar skivad blek- eller bladselleri

  • 1 flaska

    glögg

  • 3 st

    stjärnanis

  • 1 st

    kanelstång

  • 6 st

    dadel

  • 0.5 dl

    råsocker, eller rörsocker

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    svartpeppar

Ingredienser

  • 1.1 kg

    tjocka knäckta revben

  • 1.5 dl

    rapsolja

  • 1 st

    hackad gul lök

  • 2 klyftor

    vitlök

  • 2 st

    skivade morötter

  • 2 stjälk

    stjälkar skivad blek- eller bladselleri

  • 1 flaska

    glögg

  • 3 st

    stjärnanis

  • 1 st

    kanelstång

  • 6 st

    dadel

  • 0.5 dl

    råsocker, eller rörsocker

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    svartpeppar

Gör så här

1. Hetta upp en stekgryta med lite olja, bryn revbenen runt om, lyft ur och stek grönsakerna några minuter, lägg i revben igen och häll på glögg och tillsätt stjärnanis, kanel, dadlar och råsocker, lägg på lock. Koka upp och sätt i en ugn på 125° i ca 2 timmar.

2. Ta ut och känn på köttet så att det är mjukt (ca 90° i kärntemperatur), lyft ur revbenen, sila över såsen i en bred låg kastrull och reducera bort två̊ tredjedelar av vätskan, smaka av med salt och peppar.

3. Skär revbenen i portionsbitar och lägg i såsen. Låt såsen koka in i köttet så revbenen blir fint glazade runt om.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

259,42 kr

Köpklart recept för

259,42 kr