Hemköp

Glöggbräserade revben

Recept från i säsong, december 2018

120 min

Glöggbräserade revben

Ingredienser

  • 1.1 kg
    tjocka knäckta revben
  • 1.5 dl
    rapsolja
  • 1 st
    hackad gul lök
  • 2 klyftor
    vitlök
  • 2 st
    skivade morötter
  • 2 stjälk
    stjälkar skivad blek- eller bladselleri
  • 1 flaska
    glögg
  • 3 st
    stjärnanis
  • 1 st
    kanelstång
  • 6 st
    dadel
  • 0.5 dl
    råsocker, eller rörsocker
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar

Gör så här

1. Hetta upp en stekgryta med lite olja, bryn revbenen runt om, lyft ur och stek grönsakerna några minuter, lägg i revben igen och häll på glögg och tillsätt stjärnanis, kanel, dadlar och råsocker, lägg på lock. Koka upp och sätt i en ugn på 125° i ca 2 timmar.

2. Ta ut och känn på köttet så att det är mjukt (ca 90° i kärntemperatur), lyft ur revbenen, sila över såsen i en bred låg kastrull och reducera bort två̊ tredjedelar av vätskan, smaka av med salt och peppar.

3. Skär revbenen i portionsbitar och lägg i såsen. Låt såsen koka in i köttet så revbenen blir fint glazade runt om.

8 portioner

Hemköp chat icon