Glutenfria frallor

Baka ett helt gäng klassiska glutenfria frallor och frys in, så har du alltid riktigt gott bröd hemma. Här finns vårt grundrecept!

150 min

Glutenfria frallor

Ingredienser

  • 230 g
    kikärtor, sköljda och avrunna
  • 6 dl
    ljummet vatten
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 tsk
    salt
  • 1 msk
    honung
  • 15 g
    jäst
  • 150 g
    havremjöl
  • 150 g
    bovetemjöl
  • 20 g
    fiberhusk (eller finmalet psyllium)

Gör så här

  1. Mixa kikärtorna med vatten, olja, salt och honung.
  2. Tillsätt jästen och mixa snabbt så att den löses upp.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vispa ner i degvätskan med en visp. Rör degen slät. Låt degen svälla 10 minuter.
  4. Ta upp degen och lägg på ett mjölat bakbord.
  5. Dela i 14 bitar och forma bullar med mjölade händer.
  6. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk ca 2 timmar.
  7. Sätt ugnen på 225° och grädda ca 20 minuter. Låt svalna på plåten. Blir extra goda att rosta.

14 portioner