Glutenfria frallor
Baka ett helt gäng klassiska glutenfria frallor och frys in, så har du alltid riktigt gott bröd hemma. Här finns vårt grundrecept!
150 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
200,80 kr
230 g
kikärtor, sköljda och avrunna
6 dl
ljummet vatten
2 msk
olivolja
2 tsk
salt
1 msk
honung
15 g
jäst
150 g
havremjöl
150 g
bovetemjöl
20 g
fiberhusk (eller finmalet psyllium)
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
230 g
kikärtor, sköljda och avrunna
6 dl
ljummet vatten
2 msk
olivolja
2 tsk
salt
1 msk
honung
15 g
jäst
150 g
havremjöl
150 g
bovetemjöl
20 g
fiberhusk (eller finmalet psyllium)
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
- Mixa kikärtorna med vatten, olja, salt och honung.
- Tillsätt jästen och mixa snabbt så att den löses upp.
- Blanda alla torra ingredienser och vispa ner i degvätskan med en visp. Rör degen slät. Låt degen svälla 10 minuter.
- Ta upp degen och lägg på ett mjölat bakbord.
- Dela i 14 bitar och forma bullar med mjölade händer.
- Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk ca 2 timmar.
- Sätt ugnen på 225° och grädda ca 20 minuter. Låt svalna på plåten. Blir extra goda att rosta.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
200,80 kr
Köpklart recept för
200,80 kr