Hemköp

Gnocchi med ädelost och valnötter

Bli vardagshjälte i köket! God vardagsmat behöver varken vara krånglig eller ta lång tid att laga. Här bjuder vi på ett sådant recept med den här vegetariska varianten av gnocchi med ädelost och vitt vin.

20 min

Gnocchi med ädelost och valnötter

Ingredienser

  • 400 g
    gnocchi
  • 1 st
    purjolök, strimlad (ca. 2 dm)
  • 1 st
    vitlöksklyfta pressad
  • 1 msk
    olivolja
  • 2 dl
    vatten
  • 0.5 st
    hönsbuljongtärning
  • 1 dl
    vitt vin
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 140 g
    ädelost
  • 1 dl
    rostade valnötter
  • 1 påse
    bladspenat

Gör så här

1. Fräs purjolök och vitlök försiktigt i olivolja.

2. Tillsätt vitt vin, vatten, hönsbuljong och grädde. Låt koka samman ett par minuter.

3. Smula ner ädelosten och låt sjuda ett par minuter.

4. Smaka av med salt och peppar.

5. Koka gnocchin i lättsaltat vatten. Låt rinna av.

6. Blanda med sås och bladspenat.

7. Rosta valnötterna försiktigt ca 15 minuter i 150°. Strö över strax innan servering.

4 portioner

163,61 kr
Hemköp chat icon