Hemköp

Gratinerade havskräftor med ugnsbakade tomater

Gratinerade havskräftor som förrätt är ett enkelt sätt att lyxa till middagen. Smaklig måltid! 

20 min

Gratinerade havskräftor med ugnsbakade tomater

Ingredienser

  • 12 st
    havskräftor kokta
  • 250 g
    körsbärstomater
  • 0.5 st
    skivad silverlök
  • 4 skivor
    levainbröd

ÖRT- & CHILIHACK

  • 2 dl
    olivolja
  • 0.5 st
    finhackad chili
  • 0.5 st
    citron, saft och skal
  • 0.5 st
    silverlök
  • 3 st
    pressade vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 0.5 dl
    hackad dill
  • 0.5 dl
    hackad persilja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Klyv kräftorna på längden och knäck klorna. Lägg upp på en ugnsplåt tillsammans med 1 ask körsbärstomater och silverlök.

3. Blanda samman hacket, smaka av med salt och peppar.

4. Häll hacket över kräftor och tomater och gratinera ca 4–6 minuter.

5. Rosta levainbrödet och servera till.

4 portioner