God Jul! Oavsett om julbordet dukas fram före eller efter Kalle Anka så är det höjdpunkten på julafton. Här kommer en variant på en klassiker till julbordet. Gravad strömming med två olika såser. Vilken är din favorit?
15 min
18 ingredienser
Köpklart recept för totalt
229,55 kr
750 g
strömmingsfiléer (ej tillgängligt online)
LAG FÖR GRAVNING
4 dl
vatten
1.5 dl
ättikssprit, 12 %
1 msk
salt
ÖRT- OCH VITLÖKSSÅS
1 dl
majonnäs
2 dl
crème fraiche
1 msk
dijonsenap
1 msk
vitvinsvinäger
1 msk
färsk dill, hackad
1 msk
färsk persilja, hackad
1 msk
färsk gräslök, hackad
25 g
färsk spenat
ROMSSÅS
1 dl
majonnäs
2 dl
crème fraiche
0.5 msk
dijonsenap
1 msk
vitvinsvinäger
0.5 tsk
tabasco
4 msk
röd caviar
750 g
strömmingsfiléer (ej tillgängligt online)
LAG FÖR GRAVNING
4 dl
vatten
1.5 dl
ättikssprit, 12 %
1 msk
salt
ÖRT- OCH VITLÖKSSÅS
1 dl
majonnäs
2 dl
crème fraiche
1 msk
dijonsenap
1 msk
vitvinsvinäger
1 msk
färsk dill, hackad
1 msk
färsk persilja, hackad
1 msk
färsk gräslök, hackad
25 g
färsk spenat
ROMSSÅS
1 dl
majonnäs
2 dl
crème fraiche
0.5 msk
dijonsenap
1 msk
vitvinsvinäger
0.5 tsk
tabasco
4 msk
röd caviar
1. Blanda ihop ättikslagen.
2. Dra skinnet från den filéade strömmingen.
3. Lägg filéerna i lagen av vatten, ättika och salt. Ställ kallt över natten.
4. Blanda samman ingredienserna till önskad sås.
5. Ta upp filéerna och låt dem rinna av väl.
6. Varva strömming och sås i en kruka och låt stå 1 dygn innan servering.
Köpklart recept för totalt
229,55 kr
Köpklart recept för
229,55 kr