Recept på Lammstek på grekiskt vis med rödbetshummus och salsa verde. Med en extra pensling i slutet (med honung och citron!) och vårens mest färgglada röror som tillbehör blir steken godare än någonsin!
120 min
32 ingredienser
Köpklart recept för totalt
714,54 kr
1 kg
lammstek, utan ben
4 msk
olivolja
1 kruka
färsk rosmarin
4 st
vitlöksklyfta
1.5 st
citron, finrivet skal och juice
2 nypor
flingsalt
2 krm
svartpeppar
4 msk
honung
RÖDBETSHUMMUS MED RICOTTA
1 st
rödbeta
1 fp
kikäror
1 dl
tahini
0.5 st
citron
4 msk
ricottaost
1 st
krossad vitlöksklyfta
0.5 tsk
spiskummin
0.5 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
5 kruka
färsk mynta
1 tsk
vallmofrö
1 tsk
olivolja
SALSA VERDE
1 knippe
bladpersilja
1 påse
bladspenat
5 kruka
färsk mynta
0.5 dl
kapris
1 dl
bostongurka
2 st
vitlöksklyfta
6 st
sardellfiléer
1 msk
dijonsenap
3 msk
rödvinsvinäger
1.5 dl
olivolja
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
1 kg
lammstek, utan ben
4 msk
olivolja
1 kruka
färsk rosmarin
4 st
vitlöksklyfta
1.5 st
citron, finrivet skal och juice
2 nypor
flingsalt
2 krm
svartpeppar
4 msk
honung
RÖDBETSHUMMUS MED RICOTTA
1 st
rödbeta
1 fp
kikäror
1 dl
tahini
0.5 st
citron
4 msk
ricottaost
1 st
krossad vitlöksklyfta
0.5 tsk
spiskummin
0.5 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
5 kruka
färsk mynta
1 tsk
vallmofrö
1 tsk
olivolja
SALSA VERDE
1 knippe
bladpersilja
1 påse
bladspenat
5 kruka
färsk mynta
0.5 dl
kapris
1 dl
bostongurka
2 st
vitlöksklyfta
6 st
sardellfiléer
1 msk
dijonsenap
3 msk
rödvinsvinäger
1.5 dl
olivolja
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Bind upp steken.
3. Gnid in steken med olja och krydda med rosmarin, vitlöksklyftor, citronskal, flingsalt och peppar.
4. Lägg på ett ugnsgaller med en ugnsform under. Häll lite vatten i formen.
5. Ugnsbaka steken ca 45 minuter till innertemperatur 45°, pensla steken med citronjuice blandat med honung var 10:e minut tills innertemperatur 55°. Ta ut steken och linda in i smörpapper och låt vila ca 10 min innan den trancheras.
6. Börja med rödbetshummusen under tiden. Lägg rödbeta, kikärter, tahini, citronjuice, ricotta, vitlök och spiskummin i en mixer och mixa slät. Tillsätt ev. 2–3 msk olivolja och smaka av med salt och peppar.
7. Lägg i en skål och toppa med mynta, vallmofrön och olivolja.
8. Fortsätt sedan med salsa verden. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa grovt. Smaka av med salt, peppar och ev mer vinäger.
6. Servera med lammsteken med sallad, salsa verde, lite hummus och bröd.
Köpklart recept för totalt
714,54 kr
Köpklart recept för
714,54 kr