Grillad dan-dan-kyckling med gurksallad

Dan-dan-såsen har tagit oss med storm och kommer här i en variant som skippar nudlar och går direkt på kycklingen istället. Söt, stark, knaprig, crunchig, krämig... den har nog faktiskt allt.  

Kyckling grillas, ris kokas, dan-dan rörs ihop av vitlök, ingefära, jordnötssmör och en massa annat gott, och så svänger vi ihop en gurksallad också – perfekt med en massa krispigt grönt till det härligt såsiga.  

Det här är en perfekt middag för matälskare av alla storlekar. Såsen älskas av stor som liten och vem vill inte ha grillad kyckling i sommarkvällen? Dan-dan och gurksallad till alla!

60 min

18 ingredienser


Köpklart recept för totalt

677,08 kr

Grillad dan-dan-kyckling med gurksallad
  • 800 g

    kycklinglårfilé med skinn

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 msk

    riven ingefära

  • 2.5 msk

    risvinäger

  • 3 msk

    japansk soya

  • 2 msk

    chiliolja

  • 1 msk

    sichuanpeppar

  • 0.5 dl

    jordnötssmör

  • 0.5 dl

    tahini

  • 1 dl

    vatten

  • 150 g

    sockerärtor

  • 1 st

    gurka

  • 1 knippe

    knippe rädisor

  • 3 st

    salladslök

  • 1.5 dl

    plockad koriander

  • 1 st

    lime, saften av

  • 1 dl

    hackade jordnötter

  • 4 dl

    sushiris

Allergiinformation

soja och jordnötter

Ingredienser

  • 800 g

    kycklinglårfilé med skinn

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 msk

    riven ingefära

  • 2.5 msk

    risvinäger

  • 3 msk

    japansk soya

  • 2 msk

    chiliolja

  • 1 msk

    sichuanpeppar

  • 0.5 dl

    jordnötssmör

  • 0.5 dl

    tahini

  • 1 dl

    vatten

  • 150 g

    sockerärtor

  • 1 st

    gurka

  • 1 knippe

    knippe rädisor

  • 3 st

    salladslök

  • 1.5 dl

    plockad koriander

  • 1 st

    lime, saften av

  • 1 dl

    hackade jordnötter

  • 4 dl

    sushiris

Allergiinformation

soja och jordnötter

Gör så här

1. Tänd grillen och koka riset enl förpackningen. 

2. Salta kycklingen med 1 ½ tsk salt och låt ligga i en plastpåse i 30 minuter.  

3. Rosta sichuanpeppar i en torr stekpanna. Mortla.  

4. Rör ihop dan-dan-såsen av riven vitlök, ingefära, risvinäger, soja, chiliolja, sichuanpeppar, jordnötssmör, tahini och vatten. 

5. Strimla sockerärtor, skiva gurka och rädisor på mandolin. Strimla salladslöken. Varva på ett fat med koriandern. Pressa över lime.  

6. Grilla kycklingen ca 15 minuter, kontrollera att innertemperaturen är 75°C.  

Dela kycklingen i mindre bitar och sväng runt i dan-dan-såsen, tillsammans med jordnötter.  

7. Servera med ris och sallad. Toppa med mer crispy chilisås om du vill ha lite mer hetta. 

Grillad kyckling vänds i dan-dan-sås och serveras med fluffigt ris och en ljuvligt knaprig gurksallad. Verkligen en middag som går hem i alla läger! Dags att tända grillen? Absolut.  

 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

677,08 kr

Köpklart recept för

677,08 kr