Grillad kyckling med majskolvar och ananassallad

Denna rätt ger verkligen sommarkänsla! Grillsmaker och majskolvar påminner om härliga sommarkvällar. Till kycklingen serveras även potatis, egenpicklad rödlök, sötsyrlig ananassallad och en sås med smak av dragon.

Den picklade rödlöken (punkt 4) går bra att göra i förväg och förvara övertäckt i kylen. 

Det passar utmärkt att grilla kycklingen. 

30 min

24 ingredienser


Köpklart recept för totalt

359,45 kr

Grillad kyckling med majskolvar och ananassallad

Potatis & majs

  • 900 g

    potatis

  • 2 st

    majskolv

  • 2 msk

    matolja

  • 1 tsk

    salt

Snabbpicklad rödlök

  • 2 msk

    honung

  • 2 msk

    vitvinsvinäger

  • 0.5 dl

    vatten

  • 1 st

    rödlök

Kycklingfilé

  • 3 msk

    matolja

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 msk

    soja

  • 0.5 msk

    honung

  • 2 krm

    salt

  • 1 tsk

    sambal

  • 700 g

    kycklingfilé

  • 1 fp

    ananas

  • 125 g

    rädisa

  • 1 msk

    matolja

  • 0.5 msk

    vitvinsvinäger

  • 1 krm

    salt

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 tsk

    dragon

  • 1 krm

    salt

  • 0.5 tsk

    sambal

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos, soja och ägg

Ingredienser

Potatis & majs

  • 900 g

    potatis

  • 2 st

    majskolv

  • 2 msk

    matolja

  • 1 tsk

    salt

Snabbpicklad rödlök

  • 2 msk

    honung

  • 2 msk

    vitvinsvinäger

  • 0.5 dl

    vatten

  • 1 st

    rödlök

Kycklingfilé

  • 3 msk

    matolja

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 msk

    soja

  • 0.5 msk

    honung

  • 2 krm

    salt

  • 1 tsk

    sambal

  • 700 g

    kycklingfilé

  • 1 fp

    ananas

  • 125 g

    rädisa

  • 1 msk

    matolja

  • 0.5 msk

    vitvinsvinäger

  • 1 krm

    salt

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 tsk

    dragon

  • 1 krm

    salt

  • 0.5 tsk

    sambal

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos, soja och ägg

Gör så här

Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt, bakplåtspapper, stekpanna och fyra skålar.

Potatis och majs: Klyfta potatis. Skär förkokta majskolvar på hälften. Blanda med neutral olja och salt på plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 20-25 min.

Snabbpicklad rödlök: Blanda honung, vitvinsvinäger och vatten i den första skålen. Skär rödlök i tunna halvmånar och lägg löken i lagen.

Kycklingmarinad: Blanda neutral olja, pressad vitlök, kinesisk soja, honung, salt och sambal oelek i den andra skålen. Vänd ner kycklingen i marinaden. Hetta upp neutral olja i pannan och stek kycklingen på medelhög värme i ca 10 min runtom.

Sallad: Skala och tärna ananas. Skär rädisor i tunna skivor. Blanda allt i tredje skålen med neutral olja, vitvinsvinäger och salt.

Sås: Blanda créme fraiche, dragon, salt och sambal oelek i fjärde skålen.

Skiva upp kycklingen och servera med majskolvarna, potatisen, den picklade rödlöken, salladen och såsen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

359,45 kr

Köpklart recept för

359,45 kr