Recept från Garant. Paj funkar som dessert eller fika året om, men för att göra den extra somrig slänger vi på den på grillen! Fyllningen går att variera i en oändlighet men vi använder oss av frysta björnbär och en mix med mango, hallon och persika. Ljuvligt gott!
40 min
Portioner: 8
225 g frysta björnbär
225 g fryst hallon
0.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk majsstärkelse
0.5 st citron
Smuldeg:
1.5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
150 g margarin
Tillbehör:
1 st fp vaniljglass
Gör smuldegen genom att mixa vetemjöl, havregryn och socker i en bunke.
Skär margarin i bitar och blanda ihop degen genom att nypa den med händerna.
Rör ihop frysta bär och frukt i en annan bunke med socker, vaniljsocker, majsstärkelse, citronjuice och citronskal.
Häll bären i en smord gjutjärnspanna eller aluminiumform. Fördela smuldegen över.
Täck pajen med aluminiumfolie och baka på grillen eller i ugnen på 200°c i ca 25-30 minuter, eller tills smuldegen fått en gyllenbrun färg och bären har börjat bubbla.
Servera med vegansk vaniljglass och njut!