Grillad vegansk smulpaj med vaniljglass
Recept från Garant. Paj funkar som dessert eller fika året om, men för att göra den extra somrig slänger vi på den på grillen! Fyllningen går att variera i en oändlighet men vi använder oss av frysta björnbär och en mix med mango, hallon och persika. Ljuvligt gott!
40 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
84,80 kr
225 g
björnbär
225 g
bärmix med mango, hallon och persika
1.5 dl
socker (0.5 dl till fyllningen + 1 dl till smuldegen)
1 tsk
vaniljsocker
1 msk
majsstärkelse
0.5 st
citron, juice och skal
Smuldeg
1.5 dl
vetemjöl
2 dl
havregryn
150 g
mjölkfritt margarin
Tillbehör
1 fp
vegansk vaniljglass
Allergiinformation
gluten och mjölkprotein
Ingredienser
225 g
björnbär
225 g
bärmix med mango, hallon och persika
1.5 dl
socker (0.5 dl till fyllningen + 1 dl till smuldegen)
1 tsk
vaniljsocker
1 msk
majsstärkelse
0.5 st
citron, juice och skal
Smuldeg
1.5 dl
vetemjöl
2 dl
havregryn
150 g
mjölkfritt margarin
Tillbehör
1 fp
vegansk vaniljglass
Allergiinformation
gluten och mjölkprotein
Gör så här
-
Gör smuldegen genom att mixa vetemjöl, havregryn och socker i en bunke.
-
Skär margarin i bitar och blanda ihop degen genom att nypa den med händerna.
-
Rör ihop frysta bär och frukt i en annan bunke med socker, vaniljsocker, majsstärkelse, citronjuice och citronskal.
-
Häll bären i en smord gjutjärnspanna eller aluminiumform. Fördela smuldegen över.
-
Täck pajen med aluminiumfolie och baka på grillen eller i ugnen på 200°c i ca 25-30 minuter, eller tills smuldegen fått en gyllenbrun färg och bären har börjat bubbla.
-
Servera med vegansk vaniljglass och njut!
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
84,80 kr
Köpklart recept för
84,80 kr