Hemköp

Grillad aubergine med quinoa- och granatäppelsallad

30 min

Grillad aubergine med quinoa- och granatäppelsallad

Portioner: 4

Ingredienser

2 auberginer
1 msk olivolja
salt och peppar

QUINOASALLAD:
150 g quinoa
1 kruka mynta
2 schalottenlökar
½ granatäpple
1 ask körsbärstomater
½ gurka
150 g getost

DRESSING:
3 msk olivolja
saft från ½ citron
1 msk honung
salt och peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på grill 225°.

2. Dela auberginen på längden, skär rutmönster ca ½ cm djupt, salta och peppra och pensla med olivolja.

3. Ugnsgrilla ca 15 min.

4. Koka quinoan, strimla myntan, skala och skiva löken, pilla ur granatäppelkärnorna, halvera tomaterna och tärna gurkan. Rör ihop dressingen och blanda den med salladen.

Hemköp chat icon