Recept från i säsong: juni/juli 2018
60 min
ÖRTSMÖR MED CITRON
SOLTORKAD TOMATKRÄM MED PARMESAN
HOLY BBQ-SÅS
BIFF: Rumstemperera köttet och gnid in med salt och peppar. Grilla långsamt på indirekt värme ca 1 timme eller tills innertemperatur ca 54° för medium rare. Låt vila minst 10 minuter innan det skivas. Servera med grillade grönsaker.
ÖRTSMÖR MED CITRON: Mixa alla ingredienser och rulla ihop i ett smörpapper, låt stelna i kylskåp.
SOLTORKAD TOMATKRÄM MED PARMESAN: Mixa allt och smaka av med salt och peppar.
HOLY BBQ-SÅS : Fräs lök med spiskummin i olja. Tillsätt övriga ingredienser och sjud såsen tjock ca 1 timme. Mixa såsen slät och förvara kallt.
Innertemp för biff:
Blodig/rare 52-24 grader
Medium/medium rare 55-60 grader
Medium välstekt/medium 58-68 grader
Välstekt/well done 70 grader
6 portioner