Hemköp

Biff med örtsmör, tomatkräm och sås

Recept från i säsong: juni/juli 2018

60 min

Biff med örtsmör, tomatkräm och sås

Ingredienser

  • 1 kg
    biff med kappa
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

ÖRTSMÖR MED CITRON

  • 250 g
    rumstempererat smör
  • 1 kruka
    salvia
  • 1 kruka
    rosmarin
  • 1 kruka
    timjan
  • 1 st
    citron, saft och skal från
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

SOLTORKAD TOMATKRÄM MED PARMESAN

  • 200 g
    färskost
  • 1 dl
    soltorkad tomat i bitar
  • 1 dl
    riven parmesanost
  • 1 kruka
    basilika
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar

HOLY BBQ-SÅS

  • 2 st
    gula lökar, hackade
  • 10 klyftor
    vitlöksklyftor, hackade
  • 2 tsk
    spiskummin
  • 0.5 dl
    matolja
  • 0.5 burk
    chipotles en adobo, Garant
  • 5 dl
    vatten
  • 2 dl
    farinsocker
  • 1 dl
    japansk soja
  • 1 msk
    balsamicovinäger
  • 2 msk
    Worcestershiresås
  • 1 fp
    krossade tomater

Gör så här

BIFF: Rumstemperera köttet och gnid in med salt och peppar. Grilla långsamt på indirekt värme ca 1 timme eller tills innertemperatur ca 54° för medium rare. Låt vila minst 10 minuter innan det skivas. Servera med grillade grönsaker.

ÖRTSMÖR MED CITRON: Mixa alla ingredienser och rulla ihop i ett smörpapper, låt stelna i kylskåp.

SOLTORKAD TOMATKRÄM MED PARMESAN: Mixa allt och smaka av med salt och peppar.

HOLY BBQ-SÅS : Fräs lök med spiskummin i olja. Tillsätt övriga ingredienser och sjud såsen tjock ca 1 timme. Mixa såsen slät och förvara kallt.

Innertemp för biff:
Blodig/rare 52-24 grader
Medium/medium rare 55-60 grader
Medium välstekt/medium 58-68 grader
Välstekt/well done 70 grader

6 portioner

251,88 kr
Hemköp chat icon