Hemköp

Grillad brietårta med honung och örter

Ta något gott. Grilla det. Toppa med ännu mera gott. Ja, där har du ett drömrecept från matälskaren och grillfantasten Sandra Mastio! (Funkar också bra i ugnen.)

20 min

Grillad brietårta med honung och örter

Ingredienser

  • 1 dl
    hasselnötter
  • 1 dl
    pumpafrön
  • 1 dl
    solrosfrön
  • 1 msk
    rosmarin, hackad
  • 1 msk
    salvia, hackad
  • 50 g
    smält smör
  • 2 tsk
    salt
  • 1.5 dl
    honung
  • 1 pk
    vindruvor, röda, kärnfria
  • 500 g
    hel rund brieost, mogen

Gör så här

1. Rosta nötter och frön tills de är gyllene i torr panna och lägg sedan ner örter, smör och salt. Låt allt smälta samman. Ta av från värmen och häll ner honungen.

2. Lägg brieosten på ett dubbelt ark aluminiumfolie och lägg den på grillen på medelintensiv temperatur. Intill osten lägger du en hel klase sköljda druvor, rätt upp och ner precis som de är. Grilla ost och druvor i ca 8 min, vänd druvorna efter halva tiden.

3. Lägg osten på ett fat, toppa med nötterna, lägg druvorna intill. Ät med en bit bröd eller kex.

Tips! Har du ingen grill så går det här fint att göra i ugnen.

4 portioner

336,10 kr
Hemköp chat icon