Grilla lax på grillen med hjälp av lite folie. Det här receptet på grillad laxsida gör det enkelt att lyckas, utan att laxen fastnar på grillen och med riktigt god smak! 10-15 minuter på grillen, serveras med en fantastisk sallad med härliga primörer.
30 min
18 ingredienser
Köpklart recept för totalt
400,18 kr
600 g
mittbit lax
1 st
citron, rivet skal och saft
0.5 kruka
timjan
1 tsk
chiliflakes
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
ROMDRESSING
1 msk
majonnäs
2 msk
gräddfil
1 st
citron, rivet skal och saft
1 msk
stenbitsrom
1 kruka
gräslök, hackad
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
PRIMÖRER
200 g
potatis, kokt
8 st
gröna sparrisar
1 knippe
rädisa
1 knippe
späda morötter
1 fp
haricots verts
Allergiinformation
fisk eller skaldjur och laktos
600 g
mittbit lax
1 st
citron, rivet skal och saft
0.5 kruka
timjan
1 tsk
chiliflakes
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
ROMDRESSING
1 msk
majonnäs
2 msk
gräddfil
1 st
citron, rivet skal och saft
1 msk
stenbitsrom
1 kruka
gräslök, hackad
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
PRIMÖRER
200 g
potatis, kokt
8 st
gröna sparrisar
1 knippe
rädisa
1 knippe
späda morötter
1 fp
haricots verts
Allergiinformation
fisk eller skaldjur och laktos
1. Blanda samman dressingen, smaka av med salt och peppar.
2. Koka sparrisen och haricots verts i lättsaltat vatten 2–3 minuter.
3. Ta upp och kyl ner i kallt vatten.
3. Skiva morötterna och rädisorna tunt.
4. Lägg laxen på en bit aluminiumfolie.
5. Badda in laxen med olja, krydda med citron, chiliflakes och örter. Salta.
6. Grilla på folie i ca 10–15 minuter.
7. Blanda dressingen med primörerna, servera till laxen. Klart!
Köpklart recept för totalt
400,18 kr
Köpklart recept för
400,18 kr