Hemköp

Grillad laxsida med citron, örter & primörsallad i romdressing

Grilla lax på grillen med hjälp av lite folie. Det här receptet på grillad laxsida gör det enkelt att lyckas, utan att laxen fastnar på grillen och med riktigt god smak! 10-15 minuter på grillen, serveras med en fantastisk sallad med härliga primörer. 

30 min

Grillad laxsida med citron, örter & primörsallad i romdressing

Ingredienser

  • 600 g
    mittbit lax
  • 1 st
    citron, rivet skal och saft
  • 0.5 kruka
    timjan
  • 1 tsk
    chiliflakes
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt

ROMDRESSING

  • 1 msk
    majonnäs
  • 2 msk
    gräddfil
  • 1 st
    citron, rivet skal och saft
  • 1 msk
    stenbitsrom
  • 1 kruka
    gräslök, hackad
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

PRIMÖRER

  • 200 g
    potatis, kokt
  • 8 st
    gröna sparrisar
  • 1 knippe
    rädisa
  • 1 knippe
    späda morötter
  • 1 fp
    haricots verts

Gör så här

1. Blanda samman dressingen, smaka av med salt och peppar.

2. Koka sparrisen och haricots verts i lättsaltat vatten 2–3 minuter.

3. Ta upp och kyl ner i kallt vatten.

3. Skiva morötterna och rädisorna tunt.

4. Lägg laxen på en bit aluminiumfolie.

5. Badda in laxen med olja, krydda med citron, chiliflakes och örter. Salta.

6. Grilla på folie i ca 10–15 minuter.

7. Blanda dressingen med primörerna, servera till laxen. Klart!

4 portioner

Hemköp chat icon