Hemköp

Grillad stenfrukt med vaniljcrème fraîche och rostade nötter

Det här är så gott att det är svårt att prata om utan att börja sluddra, men vi ska göra ett försök: Grilla persikor eller nektariner. Rosta nötter. Toppa med hemsvängd vaniljcrème fraîche. Lite honung på toppen? Ät och njut. (Visst klarade vi oss ganska bra?)

30 min

Grillad stenfrukt med vaniljcrème fraîche och rostade nötter

Ingredienser

  • 2 st
    persikor
  • 2 st
    nektariner
  • 1 st
    vaniljstång
  • 4 dl
    crème fraiche
  • 1 dl
    florsocker
  • 2 dl
    blandade nötter (gärna mandel, pistage- och pinjenötter)

Gör så här

1. Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet. Blanda med crème fraîche och florsocker och vispa med elvisp tills du får en fluffig och lite fastare konsistens. Ställ svalt tills servering.

2. Grovhacka nötterna och rosta dem gyllene i en torr stekpanna.

3. Dela persikor och nektariner i bitar eller klyftor och ta bort kärnan. Grilla dem (i grillpanna eller på grillen) så de får en fin yta.

4. Servera med en klick crème fraîche och rostade nötter. Ringla lite honung på toppen.

4 portioner

Hemköp chat icon