Hemköp

Grillade majskolvar med fetaost och kryddig korv

På sommaren får man äta med händerna, visst? Så vi har plockat fram ett recept på majskolvar med fetaost och kryddig korv, som gjorda för att skippa besticken! Recept från Hemlagat nr. 2 2024.

30 min

Grillade majskolvar med fetaost och kryddig korv

Ingredienser

  • 1 st
    röd chili
  • 4 st
    färska majskolvar
  • 150 g
    fetaost
  • 75 g
    smör
  • 1 msk
    rapsolja
  • 1 tsk
    flingsalt
  • 1 st
    lime
  • 2 msk
    persilja
  • 1 paket
    valfri korv

Harissamajo

  • 0.5 dl
    majonnäs
  • 2 tsk
    harissasås

Gör så här

1. Kärna ur och finhacka chilin.

2. Blanda hälften av chilihacket med smöret, 1 matsked hackad persilja, flingsalt och lite pressad lime.

3. Forma smöret till en korv på en bit smörpapper. Rulla in smöret och vrid om båda ändar. Lägg in paketet i frysen.

4. Blanda ihop harissamajon i en liten skål.

5. Koka majskolvarna med blasten på i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter. Låt rinna av på papper.

6. Skala av blasten, men låt den sitta kvar som ett handtag (se bild).

7. Grilla både majskolvar och korvar, i het grillpanna med rapsolja, eller på utegrillen.

8. Lägg på en skiva örtsmör på varje majskolv och låt smälta lite.

9. Smula över fetaosten. Toppa med resten av chilin och persiljan. Servera med korven som dippas i harissamajon.

4 portioner

Hemköp chat icon