Laga otroligt smaskiga revbensspjäll på grillen med en god marinad av soja, honung, chilisås och sambal oelek. Välj själv om du vill tillaga spjällen över öppen låga eller i ugnen! Vilka tillbehör passar till grillade spareribs? Testa att servera med vår enkla och krämiga sallad på coleslaw och babyspenat.
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
99,58 kr
1.1 kg
spareribs
1 l
vatten
3 tärningar
köttbuljong
MARINAD
3 msk
matolja
3 msk
chilisås
3 msk
kinesisk soja
1 msk
riven ingefära
1 tsk
sambal oelek
3 msk
flytande honung
1 tsk
salt
SALLAD
1 pk
coleslaw
1 påse
babyspenat
1.1 kg
spareribs
1 l
vatten
3 tärningar
köttbuljong
MARINAD
3 msk
matolja
3 msk
chilisås
3 msk
kinesisk soja
1 msk
riven ingefära
1 tsk
sambal oelek
3 msk
flytande honung
1 tsk
salt
SALLAD
1 pk
coleslaw
1 påse
babyspenat
1. Dela spjället så att det går ner i en stor kastrull.
2. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna.
3. Koka spjället i ca 1tim. Ta upp det, låt rinna av och svalna.
4. Blanda samman allt till marinaden.
5. Vänd runt ribsen i marinaden, låt marinera några timmar eller över natten.
6. Ta upp spjällen och spara lite av marinaden för att pensla på mot slutet, eller efter grillningen.
7. Grilla spjällen runt om över glöd.
8. I ugn? Lägg spjällen på en plåt med bakplåtspapper i övre delen av ugnen ca 15 min. Vänd runt ofta.
9. Blanda coleslaw med babyspenat och servera med ribsen.
Köpklart recept för totalt
99,58 kr
Köpklart recept för
99,58 kr