Hemköp

Grillade spareribs

Laga underbara revbensspjäll med en god marinad av soja, honung, chilisås och sambal oelek. Serveras med en enkel och krämig sallad på coleslaw och babyspenat.

0 min

Grillade spareribs

Ingredienser

  • 1.1 kg
    spareribs
  • 1 l
    vatten
  • 3 tärningar
    köttbuljong

MARINAD

  • 3 msk
    matolja
  • 3 msk
    chilisås
  • 3 msk
    kinesisk soja
  • 1 msk
    riven ingefära
  • 1 tsk
    sambal oelek
  • 3 msk
    flytande honung
  • 1 tsk
    salt

SALLAD

  • 1 pk
    coleslaw
  • 1 påse
    babyspenat

Gör så här

1. Dela spjället så att det går ner i en stor kastrull. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna. Koka spjället i ca 1tim. Ta upp det, låt rinna av och svalna.

2. Blanda samman allt till marina- den. Vänd runt ribsen i marinaden, låt marinera några timmar eller över natten. Ta upp spjällen och spara lite av marinaden för att pensla på mot slutet eller efter grillningen.

3. Grilla spjällen runt om över glöd, eller på en plåt med bakplåtspapper i övre delen av ugnen ca 15 min. Vänd runt ofta.

4. Blanda coleslaw med babyspenat och servera med ribsen.

4 portioner

79,58 kr
Hemköp chat icon