Grillade spareribs

Laga otroligt smaskiga revbensspjäll på grillen med en god marinad av soja, honung, chilisås och sambal oelek. Välj själv om du vill tillaga spjällen över öppen låga eller i ugnen! Vilka tillbehör passar till grillade spareribs? Testa att servera med vår enkla och krämiga sallad på coleslaw och babyspenat.

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

99,58 kr

Grillade spareribs
  • 1.1 kg

    spareribs

  • 1 l

    vatten

  • 3 tärningar

    köttbuljong

MARINAD

  • 3 msk

    matolja

  • 3 msk

    chilisås

  • 3 msk

    kinesisk soja

  • 1 msk

    riven ingefära

  • 1 tsk

    sambal oelek

  • 3 msk

    flytande honung

  • 1 tsk

    salt

SALLAD

  • 1 pk

    coleslaw

  • 1 påse

    babyspenat

Ingredienser

  • 1.1 kg

    spareribs

  • 1 l

    vatten

  • 3 tärningar

    köttbuljong

MARINAD

  • 3 msk

    matolja

  • 3 msk

    chilisås

  • 3 msk

    kinesisk soja

  • 1 msk

    riven ingefära

  • 1 tsk

    sambal oelek

  • 3 msk

    flytande honung

  • 1 tsk

    salt

SALLAD

  • 1 pk

    coleslaw

  • 1 påse

    babyspenat

Gör så här

1. Dela spjället så att det går ner i en stor kastrull.

2. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna.

3. Koka spjället i ca 1tim. Ta upp det, låt rinna av och svalna.

4. Blanda samman allt till marinaden.

5. Vänd runt ribsen i marinaden, låt marinera några timmar eller över natten.

6. Ta upp spjällen och spara lite av marinaden för att pensla på mot slutet, eller efter grillningen.

7. Grilla spjällen runt om över glöd.

8. I ugn? Lägg spjällen på en plåt med bakplåtspapper i övre delen av ugnen ca 15 min. Vänd runt ofta.

9. Blanda coleslaw med babyspenat och servera med ribsen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

99,58 kr

Köpklart recept för

99,58 kr