Recept från Garant. Grillad kyckling med tzatziki är en riktig klassiker! Vi gör ett enkelt flatbread till som vi grillar på några minuter och serverar med grönsaker och fetaost. Grillmiddag när det är som bäst!
60 min
Rör ihop 1 dl olivolja, saft från 1 st citron, 2 msk rödvinsvinäger, 2 tsk honung, 2 tsk vitlökspulver, 1 msk oregano, 1 tsk salt, 1 tsk paprikapulver och en nypa svartpeppar till marinaden.
Lägg kyckling i en zip påse eller skål och häll marinaden över. Massera kycklingen i marinaden och låt stå i minst en timme.
Gör en bröddeg genom att blanda ihop 250 g vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 0.5 tsk salt, 200 g turkisk yoghurt och 2 msk olivolja. Knåda tills degen blir slät och låt vila under en kökshandduk.
Grilla kycklingen på antingen en utegrill eller i en grillpanna i ca 10 minuter på varje sida.
Kavla ut brödet och grilla i ett par minuter på varje sida på grillen eller i en panna.
Toppa brödet med tzatzikisås, strimlad romansallad, tomater, rödlök, grillade kycklingen, fetaost och koriander.
4 portioner