Klart alla ska vara med och grilla! Lägg kyckling, kött, fisk eller något vegetariskt på grillen, och låt säsongens härligaste grönsaker bli perfekta tillbehör. Recept från Hemlagat nr. 2 2024.
1 min
Marinad
Marinad
1. Pressa vitlöken och lägg i en bunke. Riv ner zest och pressa juicen från citronerna. Häll i salt och blanda runt. Låt stå lite för att ta av lite av styrkan i vitlöken.
2. Dela chilin på längden, ta ut kärnorna om du inte vill ha för mycket hetta. Finhacka sedan chilin och lägg ner i bunken. Häll i olivoljan långsamt medan du vispar. Peppra.
3. Häll över hälften av marinaden i en separat bunke för att användas som bas i salsa verden.
Salsa verde
1. Finhacka örterna och rör ner i hälften av marinaden. Smaka av med lite mer citron, salt och/eller chili.
Grillbuffé
1. Dela varje kycklingsteak i två delar. (Ta av lite av marinaden till zucchinin). Låt kycklingen marinera i minst 30 minuter. Grilla sedan tills kycklingen fått fin färg och skinnet blivit krispigt, i minst 15 minuter (kycklingen ska ha en innertemperatur på minst 72 grader). Låt vila i 5 minuter innan servering.
2. Skär zucchinin i 1,5 centimeter tjocka skivor på diagonalen. Låt marinera i minst 30 minuter i en egen skål. Grilla på båda sidor tills den får fin färg, i cirka 5 minuter.
3. Trimma löken på toppen. Dela i halvor eller kvartar beroende på storlek. Grilla i cirka 10 minuter, löken ska bli helt mjuk och få lite färg.
4. Skär halloumin i lite tjockare skivor, cirka 2,5 centimeter. Grilla i cirka 10 minuter på medelvärme.
5. Servera det grillade på ett stort, eller flera mindre fat med Salsa verden i en skål bredvid.
8 portioner