Recept från Garant. Röd shakshuka är en klassisk brunchrätt, men har du testat grön shakshuka? Istället för tomatsås gör vi en krämig sås på pesto och grädde som fylls med gröna favoriter så som purjolök, sparris och spenat. Allt toppas med ägg som får pocheras i såsen och serveras med bröd.
20 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
234,42 kr
2 msk
olivolja
1 st
gul lök
10 cm
purjolök
125 g
färsk sparris
3 st
vitlöksklyfta
1 tsk
torkad oregano
175 g
babyspenat
2 msk
vatten
3 msk
pesto genovese
2 dl
vispgrädde
1 msk
vitvinsvinäger
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
1 tsk
citronjuice
6 st
ägg
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
2 msk
olivolja
1 st
gul lök
10 cm
purjolök
125 g
färsk sparris
3 st
vitlöksklyfta
1 tsk
torkad oregano
175 g
babyspenat
2 msk
vatten
3 msk
pesto genovese
2 dl
vispgrädde
1 msk
vitvinsvinäger
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
1 tsk
citronjuice
6 st
ägg
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Hetta upp olja i en stor stekpanna.
2. Hacka lök och purjolök och fräs i några minuter tills de mjuknar.
3. Skär bort den nedre delen av sparrisen och skär resten i bitar. Tillsätt i pannan och stek tillsammans med löken i ca 5 minuter.
4. Lägg på babyspenat och häll i vatten. Stek tills spenaten mjuknar.
5. Tillsätt sedan pesto, vitvinsvinäger och grädde och låt såsen koka upp försiktigt.
6. Smaksätt med salt, peppar och citronjuice och rör om.
7. Gör 6 stycken gropar i såsen och knäck försiktigt i ett ägg i varje grop. Sätt på ett lock och låt äggen koka i såsen i ca 6 minuter. Håll koll på äggen under tiden. Äggen är klara när vitan har stelnat och gulan är lite rinning.
8. Toppa din shakshuka med exempelvis avokado, jalapeno, hackade sockerärter, basilika, mynta och parmesan. Servera med bröd.
Köpklart recept för totalt
234,42 kr
Köpklart recept för
234,42 kr