Hemköp

Grön currygryta med vitkål och kikärtor

Varmt, mättande, enkelt och till ett väldigt bra pris – där har du kvällens middag! Perfekt som storkok också, passa på att fixa hela veckans matlådor under helgen.

30 min

Grön currygryta med vitkål och kikärtor

Ingredienser

  • PIFFAT RIS
  • 2 dl
    ris
  • 8 st
    torkade aprikoser
  • 100 g
    pumpafrön, grovhackade
  • 1 dl
    russin
  • 2 msk
    riven kokos
  • CURRYGRYTA
  • 1 st
    röd lök
  • 2 klyftor
    vitlök
  • 2 msk
    rapsolja
  • 3 msk
    grön currypaste
  • 0.5 st
    vitkål
  • 400 g
    kokosgrädde
  • 1 burk
    vatten
  • 1 fp
    kikärtor
  • 1 nypa
    salt
  • TILL SERVERING
  • 1 kruka
    koriander
  • 1 msk
    sesamfrö
  • 1 st
    lime

Gör så här

1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.


2. Skala och skiva löken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Stek lök och vitlök i oljan på låg värme tills de mjuknat, men inte fått färg. Strimla vitkålen fint under tiden.

3. Tillsätt currypaste och stek med löken i ca 3 min. Tillsätt vitkålen och rör runt.

4. Addera kokosmjölk och vatten och sjud några minuter, tills kålen mjuknat. Häll i avrunna och sköljda kikärter, smaka av med salt och låt sjuda ytterligare ca 5 min. Smaka av med 2-3 krm chiliflakes om du vill öka på hettan!

5. Lägg upp det färdiga riset på ett fat och strö över hackade aprikoser, valnötter, russin och kokosflingor.

6. Servera curryn med lime i klyftor, sesamfrön och koriander! 

4 portioner

Hemköp chat icon