Grilla grönare! En perfekt plockbricka innan middagen eller som en lättare lunch. Serveras gärna med ett par kalla såser och ett chilismör.
30 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
268,52 kr
300 g
kålrabbi
500 g
blomkålshuvud med blast
200 g
färsk broccoli
3 st
majskolvar, gärna färska
1 knippe
morötter, gärna med blast
200 g
kokt färskpotatis
2 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 burk
oliver
1 fp
parmesan eller annan god hårdost
CHILISMÖR TILL MAJSKOLVAR
100 g
rumstempererat smör
1 st
urkärnad och finhackad grön eller röd chili
1 st
citron, saft och zest
0.5 kruka
koriander, strimlad
1 tsk
flingsalt
70 g
parmesan
300 g
kålrabbi
500 g
blomkålshuvud med blast
200 g
färsk broccoli
3 st
majskolvar, gärna färska
1 knippe
morötter, gärna med blast
200 g
kokt färskpotatis
2 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 burk
oliver
1 fp
parmesan eller annan god hårdost
CHILISMÖR TILL MAJSKOLVAR
100 g
rumstempererat smör
1 st
urkärnad och finhackad grön eller röd chili
1 st
citron, saft och zest
0.5 kruka
koriander, strimlad
1 tsk
flingsalt
70 g
parmesan
1. Ansa kålrabbin och skär bort det grövsta av skalet.
2. Skär grönsakerna i större bitar, så långa som möjligt så det blir lättare att dippa. Skär av blasten i lika stora bitar. Vänd i lite olivolja, salt och peppar.
3. Grilla på medelvärme/hög värme till fina grillränder, ca 7-10 min. Vänd då och då så att alla sidor får färg.
4. Lägg majskolvarna på ett serveringsfat och bre på chilismör och riv över parmesan.
5. Lägg resten av de grillade grönsakerna på serveringsfatet och servera med dip, oliver och bitar av ost.
6. CHILISMÖR TILL MAJSKOLVAR: Blanda samman allt till smöret förutom parmesanen.
7. Bre på de grillade majskolvarna och riv parmesan över. Ät genast!
Köpklart recept för totalt
268,52 kr
Köpklart recept för
268,52 kr