4 majskycklingfiléer med skinn
1 msk smör och rapsolja
KRYDDMIX:
1 knippe dragon
1 knippe persilja
2 msk olivolja
2 dl panko, asiatiskt ströbröd
1 dl riven parmesanost
UGNSROSTADE ROTFRUKTER:
200 g rotfrukter blandade
2 msk olivolja
salt och peppar
1 påse bladspenat
½ ask körsbärstomater
JORDÄRTSKOCKSKRÄM:
300 g jordärtskockor
1 dl grädde + 1 dl mjölk
salt och peppar
Allergiinformation
gluten och laktos
Ingredienser
4 majskycklingfiléer med skinn
1 msk smör och rapsolja
KRYDDMIX:
1 knippe dragon
1 knippe persilja
2 msk olivolja
2 dl panko, asiatiskt ströbröd
1 dl riven parmesanost
UGNSROSTADE ROTFRUKTER:
200 g rotfrukter blandade
2 msk olivolja
salt och peppar
1 påse bladspenat
½ ask körsbärstomater
JORDÄRTSKOCKSKRÄM:
300 g jordärtskockor
1 dl grädde + 1 dl mjölk
salt och peppar
Allergiinformation
gluten och laktos
Gör så här
1. Mixa örterna tillsammans med olivolja. Tillsätt panko, fortsätt mixa och blanda ordentligt. Mixa ner parmesanosten hastigt.
2. Skala rotfrukterna, lägg i ugnsform. Blanda med olivolja, salt och peppar. Ugnsbaka ca 30 min.
3. Skala och dela jordärtskockorna och koka mjuka ca 20 min i gräddmjölk. Mixa och smaka av med salt och peppar.
4. Stek majskycklingen gyllene i stekpanna med skinnsidan nedåt. Stek klar i ugn i 125°. När ca 5 min återstår strö över örtmixen, höj ugnsvärmen till 200° och ugnsstek ytterligare ca 5 min.
5. Blanda de rostade rotfrukterna med bladspenat och körsbärstomater. Servera till majskycklingen.