Grön majskyckling med jordärtskockskräm

4 PORTIONER, CA 40 MIN

40 min

4 majskycklingfiléer med skinn


1 msk smör och rapsolja

KRYDDMIX:
1 knippe dragon


1 knippe persilja
2 msk olivolja
2 dl panko, asiatiskt ströbröd
1 dl riven parmesanost

UGNSROSTADE ROTFRUKTER:
200 g rotfrukter blandade


2 msk olivolja
salt och peppar
1 påse bladspenat
½ ask körsbärstomater

JORDÄRTSKOCKSKRÄM:
300 g jordärtskockor


1 dl grädde + 1 dl mjölk
salt och peppar

Allergiinformation

gluten och laktos

Ingredienser

4 majskycklingfiléer med skinn


1 msk smör och rapsolja

KRYDDMIX:
1 knippe dragon


1 knippe persilja
2 msk olivolja
2 dl panko, asiatiskt ströbröd
1 dl riven parmesanost

UGNSROSTADE ROTFRUKTER:
200 g rotfrukter blandade


2 msk olivolja
salt och peppar
1 påse bladspenat
½ ask körsbärstomater

JORDÄRTSKOCKSKRÄM:
300 g jordärtskockor


1 dl grädde + 1 dl mjölk
salt och peppar

Allergiinformation

gluten och laktos

Gör så här

1. Mixa örterna tillsammans med olivolja. Tillsätt panko, fortsätt mixa och blanda ordentligt. Mixa ner parmesanosten hastigt.

2. Skala rotfrukterna, lägg i ugnsform. Blanda med olivolja, salt och peppar. Ugnsbaka ca 30 min.

3. Skala och dela jordärtskockorna och koka mjuka ca 20 min i gräddmjölk. Mixa och smaka av med salt och peppar.

4. Stek majskycklingen gyllene i stekpanna med skinnsidan nedåt. Stek klar i ugn i 125°. När ca 5 min återstår strö över örtmixen, höj ugnsvärmen till 200° och ugnsstek ytterligare ca 5 min.

5. Blanda de rostade rotfrukterna med bladspenat och körsbärstomater. Servera till majskycklingen.