Hemköp

Grön majskyckling med jordärtskockskräm

4 PORTIONER, CA 40 MIN

40 min

Grön majskyckling med jordärtskockskräm

Portioner: 4

Ingredienser

4 majskycklingfiléer med skinn


1 msk smör och rapsolja

KRYDDMIX:
1 knippe dragon


1 knippe persilja
2 msk olivolja
2 dl panko, asiatiskt ströbröd
1 dl riven parmesanost

UGNSROSTADE ROTFRUKTER:
200 g rotfrukter blandade


2 msk olivolja
salt och peppar
1 påse bladspenat
½ ask körsbärstomater

JORDÄRTSKOCKSKRÄM:
300 g jordärtskockor


1 dl grädde + 1 dl mjölk
salt och peppar

Gör så här

1. Mixa örterna tillsammans med olivolja. Tillsätt panko, fortsätt mixa och blanda ordentligt. Mixa ner parmesanosten hastigt.

2. Skala rotfrukterna, lägg i ugnsform. Blanda med olivolja, salt och peppar. Ugnsbaka ca 30 min.

3. Skala och dela jordärtskockorna och koka mjuka ca 20 min i gräddmjölk. Mixa och smaka av med salt och peppar.

4. Stek majskycklingen gyllene i stekpanna med skinnsidan nedåt. Stek klar i ugn i 125°. När ca 5 min återstår strö över örtmixen, höj ugnsvärmen till 200° och ugnsstek ytterligare ca 5 min.

5. Blanda de rostade rotfrukterna med bladspenat och körsbärstomater. Servera till majskycklingen.

Hemköp chat icon