4 PORTIONER, CA 40 MIN
40 min
Portioner: 4
4 majskycklingfiléer med skinn
KRYDDMIX:
1 knippe dragon
UGNSROSTADE ROTFRUKTER:
200 g rotfrukter blandade
JORDÄRTSKOCKSKRÄM:
300 g jordärtskockor
1. Mixa örterna tillsammans med olivolja. Tillsätt panko, fortsätt mixa och blanda ordentligt. Mixa ner parmesanosten hastigt.
2. Skala rotfrukterna, lägg i ugnsform. Blanda med olivolja, salt och peppar. Ugnsbaka ca 30 min.
3. Skala och dela jordärtskockorna och koka mjuka ca 20 min i gräddmjölk. Mixa och smaka av med salt och peppar.
4. Stek majskycklingen gyllene i stekpanna med skinnsidan nedåt. Stek klar i ugn i 125°. När ca 5 min återstår strö över örtmixen, höj ugnsvärmen till 200° och ugnsstek ytterligare ca 5 min.
5. Blanda de rostade rotfrukterna med bladspenat och körsbärstomater. Servera till majskycklingen.