Hemköp

Räkmacka med grön ärthummus, mynta, ägg och tahini

Den klassiak räkmackan med en twist! Här serveras den med grönärtshummus med smak av gröna ärtor, tahini, citron och mynta.
Recept från MSC
Foto: Lennart Weibull

30 min

Räkmacka med grön ärthummus, mynta, ägg och tahini

Ingredienser

  • 500 g
    frysta ärtor
  • 1 st
    citron, saften
  • 1 dl
    kallpressad rapsolja
  • 0.5 dl
    vatten
  • 2 msk
    tahini
  • 1 st
    citron för garnering
  • 1 kruka
    mynta
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar
  • 4 skivor
    fiberrikt rågbröd
  • 2 st
    ägg
  • 4 dl
    MSC-märkta räkor
  • 1 kvist
    dill för garnering

Gör så här

1. Tina ärtorna och mixa med olja mynta, citronsaft salt och peppar.

2. Koka upp vatten och lägg i äggen i 7-8 min. Kyl under kallt vatten, skala och dela dem. Blanda eventuellt ut tahinin med lite vatten.

3. Bred på hummus på brödet, lägg på räkor, ägg, citronklyfta ,svartpeppar och strimla över tahinisåsen.

4 portioner

276,75 kr
Hemköp chat icon