Räkmacka med grön ärthummus, mynta, ägg och tahini
Den klassiak räkmackan med en twist! Här serveras den med grönärtshummus med smak av gröna ärtor, tahini, citron och mynta.
Recept från MSC
Foto: Lennart Weibull
30 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
253,70 kr
500 g
frysta ärtor
1 st
citron, saften
1 dl
kallpressad rapsolja
0.5 dl
vatten
2 msk
tahini
1 st
citron för garnering
1 kruka
mynta
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
4 skivor
fiberrikt rågbröd
2 st
ägg
4 dl
MSC-märkta räkor
1 kvist
dill för garnering
Ingredienser
500 g
frysta ärtor
1 st
citron, saften
1 dl
kallpressad rapsolja
0.5 dl
vatten
2 msk
tahini
1 st
citron för garnering
1 kruka
mynta
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
4 skivor
fiberrikt rågbröd
2 st
ägg
4 dl
MSC-märkta räkor
1 kvist
dill för garnering
Gör så här
1. Tina ärtorna och mixa med olja mynta, citronsaft salt och peppar.
2. Koka upp vatten och lägg i äggen i 7-8 min. Kyl under kallt vatten, skala och dela dem. Blanda eventuellt ut tahinin med lite vatten.
3. Bred på hummus på brödet, lägg på räkor, ägg, citronklyfta ,svartpeppar och strimla över tahinisåsen.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
253,70 kr
Köpklart recept för
253,70 kr