Recept från systrarna Eisenman i samarbete med Hemköp.
Från i säsong: nr 9/2019
40 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
350,69 kr
100 g
färsk grönkål
1 msk
farinsocker
1.5 msk
lönnsirap
1 krm
chiliflakes
1 nypa
flingsalt
50 g
rostade solrosfrön
50 g
rostade pumpafrön
50 g
rostade valnötter
150 g
smulad färsk chèvre
1 st
halverat och skivat rött äpple
LÖNNSIRAPDRESSING
4 msk
olivolja
2 msk
äppelcidervinäger
1 msk
lönnsirap
1 tsk
dijonsenap
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
nötter
100 g
färsk grönkål
1 msk
farinsocker
1.5 msk
lönnsirap
1 krm
chiliflakes
1 nypa
flingsalt
50 g
rostade solrosfrön
50 g
rostade pumpafrön
50 g
rostade valnötter
150 g
smulad färsk chèvre
1 st
halverat och skivat rött äpple
LÖNNSIRAPDRESSING
4 msk
olivolja
2 msk
äppelcidervinäger
1 msk
lönnsirap
1 tsk
dijonsenap
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
nötter
1. Riv av grönkålsbladen från de grova stjälkarna och riv i mindre bitar.
2. Sätt ugnen på 160°.
3. Värm socker, sirap, chiliflakes och salt på låg värme i en liten kastrull tills sockret har smält. Ta av från värmen och rör i nötterna och fröna så att de täcks helt. Häll ut på ett bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 10 minuter tills gyllene. Rör om efter halva tiden. Låt svalna.
4. Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. 5. Varva alla ingredienserna till salladen. Servera med lönnsirapdressingen.
Tips: Mängden nötter och frön som du karamelliserar blir lite mer än vad som behövs, men är så goda så dom kommer med säkerhet gå åt ändå!
Köpklart recept för totalt
350,69 kr
Köpklart recept för
350,69 kr