Hemköp

Grönkålsallad med äpple, chèvre, nötter & lönnsirapdressing

Recept från systrarna Eisenman i samarbete med Hemköp.
Från i säsong: nr 9/2019

40 min

Grönkålsallad med äpple, chèvre, nötter & lönnsirapdressing

Ingredienser

  • 100 g
    färsk grönkål
  • 1 msk
    farinsocker
  • 1.5 msk
    lönnsirap
  • 1 krm
    chiliflakes
  • 1 nypa
    flingsalt
  • 50 g
    rostade solrosfrön
  • 50 g
    rostade pumpafrön
  • 50 g
    rostade valnötter
  • 150 g
    smulad färsk chèvre
  • 1 st
    halverat och skivat rött äpple

LÖNNSIRAPDRESSING

  • 4 msk
    olivolja
  • 2 msk
    äppelcidervinäger
  • 1 msk
    lönnsirap
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Riv av grönkålsbladen från de grova stjälkarna och riv i mindre bitar.

2. Sätt ugnen på 160°.

3. Värm socker, sirap, chiliflakes och salt på låg värme i en liten kastrull tills sockret har smält. Ta av från värmen och rör i nötterna och fröna så att de täcks helt. Häll ut på ett bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 10 minuter tills gyllene. Rör om efter halva tiden. Låt svalna.

4. Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. 5. Varva alla ingredienserna till salladen. Servera med lönnsirapdressingen.

Tips: Mängden nötter och frön som du karamelliserar blir lite mer än vad som behövs, men är så goda så dom kommer med säkerhet gå åt ändå!

4 portioner

Hemköp chat icon