Hemköp

Grönkålspaj

40 min

Grönkålspaj

Portioner: 4

Ingredienser

PAJDEG:
3 dl ljust vetemjöl
100 g smör
2–3 msk kallt vatten

FYLLNING:
200 g grönkål, hackad
3 dl matlagningsgrädde
3 ägg
2 dl västerbottenost, riven
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymalen
1 krm muskot, riven

Gör så här

1. Mixa ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylskåp minst 30 minuter.

2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet ca 15 minuter.

3. Koka hela blad av grönkål ca 30 sekunder. Kyl sen snabbt ner i kallt vatten. Torka grönkålen ordentligt innan den hackas.

4. Rör samman grädde, ägg, 1 dl ost, salt, peppar och muskot. Fyll pajskalet med grönkål och häll på äggstanningen, toppa med resterande ost och grädda ca 25 minuter.

Hemköp chat icon