Duka upp med en fräsch och julig salsa till maten på julbordet. Den här salsan görs på grönkål, äpple, apelsin. clementin, valnötter och granatäpplekärnor. Perfekt till varmrätterna!
20 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
173,42 kr
1 st
granatäpple, kärnorna
1 st
äpple av syrlig sort
1 st
stor morot
300 g
grönkål
1 st
apelsin
2 st
clementiner
75 g
valnötter
2.5 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
nötter
1 st
granatäpple, kärnorna
1 st
äpple av syrlig sort
1 st
stor morot
300 g
grönkål
1 st
apelsin
2 st
clementiner
75 g
valnötter
2.5 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
nötter
1. Töm granatäpplet på kärnor.
2. Kärna ur och hacka äpplet fint. Skala och riv moroten grovt.
3. Repa av bladen från den tjocka stammen i mitten av grönkålen. Strimla kålen.
4. Skär bort skalet från citrusfrukterna och hacka fruktköttet.
5. Rosta valnötterna och hacka dem fint.
6. Blanda samman allt med olivolja, salt och nymalen svartpeppar. Låt gärna stå ett par timmar före servering.
Köpklart recept för totalt
173,42 kr
Köpklart recept för
173,42 kr