Grönkålssalsa med äpple och valnötter

Duka upp med en fräsch och julig salsa till maten på julbordet. Den här salsan görs på grönkål, äpple, apelsin. clementin, valnötter och granatäpplekärnor. Perfekt till varmrätterna!

20 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

173,42 kr

Grönkålssalsa med äpple och valnötter
  • 1 st

    granatäpple, kärnorna

  • 1 st

    äpple av syrlig sort

  • 1 st

    stor morot

  • 300 g

    grönkål

  • 1 st

    apelsin

  • 2 st

    clementiner

  • 75 g

    valnötter

  • 2.5 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

nötter

Ingredienser

  • 1 st

    granatäpple, kärnorna

  • 1 st

    äpple av syrlig sort

  • 1 st

    stor morot

  • 300 g

    grönkål

  • 1 st

    apelsin

  • 2 st

    clementiner

  • 75 g

    valnötter

  • 2.5 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

nötter

Gör så här

1. Töm granatäpplet på kärnor.

2. Kärna ur och hacka äpplet fint. Skala och riv moroten grovt.

3. Repa av bladen från den tjocka stammen i mitten av grönkålen. Strimla kålen.

4. Skär bort skalet från citrusfrukterna och hacka fruktköttet.

5. Rosta valnötterna och hacka dem fint.

6. Blanda samman allt med olivolja, salt och nymalen svartpeppar. Låt gärna stå ett par timmar före servering.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

173,42 kr

Köpklart recept för

173,42 kr