Grönkålssoppa med krämigt ägg
En fantastiskt god soppa i all sin enkelhet. Den färska grönkålen går fint att byta ut till fryst grönkål eller färsk eller fryst bladspenat.
25 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
170,07 kr
200 g
grönkål
1 st
gul lök, finhackad
1 st
klyfta vitlök, finhackad
1 msk
smör
8 dl
vatten
2 dl
grädde
2 st
höns- eller grönsaksbuljongtärningar
1 nypa
flingsalt
1 nypa
nymalen svartpeppar
4 st
ägg
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
200 g
grönkål
1 st
gul lök, finhackad
1 st
klyfta vitlök, finhackad
1 msk
smör
8 dl
vatten
2 dl
grädde
2 st
höns- eller grönsaksbuljongtärningar
1 nypa
flingsalt
1 nypa
nymalen svartpeppar
4 st
ägg
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
1. Plocka bladen från grönkålen och riv i mindre bitar. Skala lök och vitlök. Hacka fint.
2. Fräs grönkål, lök och vitlök i olja tills kålen sjunkit ihop och löken är mjuk. Häll i vatten och grädde. Smula ner buljongtärningarna. Koka upp soppan och låt sjuda på låg värme tills grönkålen är mjuk.
3. Lyft av plattan och mixa soppan slät. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Koka äggen ca 5–6 minuter, gulan ska vara krämig. Spola av i kallt vatten, skala och klyv på mitten.
5. Fördela soppan i skålar och toppa med ägg.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
170,07 kr
Köpklart recept för
170,07 kr