Grönkålssoppa med krämigt ägg

En fantastiskt god soppa i all sin enkelhet. Den färska grönkålen går fint att byta ut till fryst grönkål eller färsk eller fryst bladspenat.

25 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

178,52 kr

Grönkålssoppa med krämigt ägg
  • 200 g

    grönkål

  • 1 st

    gul lök, finhackad

  • 1 st

    klyfta vitlök, finhackad

  • 1 msk

    smör

  • 8 dl

    vatten

  • 2 dl

    grädde

  • 2 st

    höns- eller grönsaksbuljongtärningar

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar

  • 4 st

    ägg

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 200 g

    grönkål

  • 1 st

    gul lök, finhackad

  • 1 st

    klyfta vitlök, finhackad

  • 1 msk

    smör

  • 8 dl

    vatten

  • 2 dl

    grädde

  • 2 st

    höns- eller grönsaksbuljongtärningar

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar

  • 4 st

    ägg

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

1. Plocka bladen från grönkålen och riv i mindre bitar. Skala lök och vitlök. Hacka fint.

2. Fräs grönkål, lök och vitlök i olja tills kålen sjunkit ihop och löken är mjuk. Häll i vatten och grädde. Smula ner buljongtärningarna. Koka upp soppan och låt sjuda på låg värme tills grönkålen är mjuk.

3. Lyft av plattan och mixa soppan slät. Smaka av med salt och svartpeppar.

4. Koka äggen ca 5–6 minuter, gulan ska vara krämig. Spola av i kallt vatten, skala och klyv på mitten.

5. Fördela soppan i skålar och toppa med ägg.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

178,52 kr

Köpklart recept för

178,52 kr