Kokta grönsaker som doppas i hemsvängd allioli, så enkelt och gott! Olivolja och vitlök gör nästan allting godare, kanske blir det här en ny vardagsfavorit? Recept från Mathias Dahlgren i samarbete med Hemköp.
20 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
205,73 kr
1 st
litet blomkålshuvud
1 knippe
morötter
1 knippe
rädisor
1 knippe
färsk knipplök
4 st
hårdkokta ägg, i halvor
1 st
citron (i ca. 4 st rejäla klyftor)
1 msk
oliver
1 nypa
salt
1 nypa
nymald svartpeppar
1 msk
olivolja
Katalansk allioli
1 st
ägg
2.5 dl
olivolja
2 st
rivna vitlöksklyftor
1 st
citron (färskpressad juice från)
1 nypa
salt
Till servering
1 burk
tapenade
1 st
hemgjord eller köpt bröd
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1 st
litet blomkålshuvud
1 knippe
morötter
1 knippe
rädisor
1 knippe
färsk knipplök
4 st
hårdkokta ägg, i halvor
1 st
citron (i ca. 4 st rejäla klyftor)
1 msk
oliver
1 nypa
salt
1 nypa
nymald svartpeppar
1 msk
olivolja
Katalansk allioli
1 st
ägg
2.5 dl
olivolja
2 st
rivna vitlöksklyftor
1 st
citron (färskpressad juice från)
1 nypa
salt
Till servering
1 burk
tapenade
1 st
hemgjord eller köpt bröd
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Allioli: Knäck ner hela ägget i en matberedare och mixa, tillsätt olja i en fin stråle till önskad konsistens. Smaka av med vitlök, citronjuice och salt.
2. Ansa och skär grönsakerna i önskade storlekar. Koka upp en kastrull med saltat vatten och förväll morötter, lök och blomkål i cirka 3 minuter, tillsätt rädisor och koka i 45 sekunder till. (Är lökarna små kan du lägga ner dem samtidigt som rädisorna istället.)
3. Häll av kokvattnet och arrangera nykokta grönsaker, ägghalvor och citronklyftor på ett serveringsfat. Fördela salladsbladen. Krydda med salt och peppar och ringla olivolja över fatet. Bjud tapenade, allioli, bröd och kanske ett glas kallt vitt vin till.
Köpklart recept för totalt
205,73 kr
Köpklart recept för
205,73 kr