Grönsaksfrittata med zucchini och körsbärstomater
Välkommen på brunch! I gränslandet mellan frukost och lunch finns det mycket gott att bjuda på. Som det här receptet på underbara fritattas med mycket grönsaker.
30 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
248,33 kr
FRITTATA
2 st
gula lökar, tunnskivade
1 st
zucchini, tunnskivad
4 st
potatisar, tunnskivade
2 msk
olivolja
100 g
körsbärstomater, halverade
2 st
vitlöksklyftor, grovhackade
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
ÄGGSTANNING
6 st
ägg
6 msk
mjölk
1 tsk
salt
1 dl
parmesanost, riven
TOPPING
1 fp
prosciutto
2 st
ägg, kokta och skivade
1 st
avokado, skivad
1 kruka
basilika
1 fp
groddar
Ingredienser
FRITTATA
2 st
gula lökar, tunnskivade
1 st
zucchini, tunnskivad
4 st
potatisar, tunnskivade
2 msk
olivolja
100 g
körsbärstomater, halverade
2 st
vitlöksklyftor, grovhackade
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
ÄGGSTANNING
6 st
ägg
6 msk
mjölk
1 tsk
salt
1 dl
parmesanost, riven
TOPPING
1 fp
prosciutto
2 st
ägg, kokta och skivade
1 st
avokado, skivad
1 kruka
basilika
1 fp
groddar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Värm olja i en panna och tillsätt lök, zucchini, potatis, salt och peppar. Fräs ett par minuter på medelvärme.
2. Tillsätt vitlök och tomater och fräs ytterligare ett par minuter.
3. Blanda samman äggstanningen med hälften av osten och häll över grönsakerna, toppa med lite ost.
4. Grädda ca 15 minuter i ugnen. Skär i tårtbitar och toppa med favorittillbehör.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
248,33 kr
Köpklart recept för
248,33 kr