Hemköp

Grönsakslasagne med två ostar och krispig sallad

Recept från Vardagskassen v.40 (2017)

45 min

Grönsakslasagne med två ostar och krispig sallad

Portioner: 4

Ingredienser

200 g morötter (2-3 st)
1 zucchini
1 aubergine
½ purjolök
1 röd chili
½ dl + 1 msk olivolja
½ dl tomatpuré
1 msk oregano
1 msk timjan
2 tsk paprikapulver
1 fp krossade tomater (390 g)
1 ½ dl mjölk
1 ½ msk buljongpulver
1 fp cottage cheese (250 g)
1 fp kokta röda linser (290 g)
1 fp färska lasagneplattor (200 g)
1 fp riven ost (150 g)
1 kruksallad
½ gurka
150 g tomater (2-3 st)
1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skala 200 g morötter (2-3 st). Grovriv morötterna, 1 zucchini och 1 aubergine. Strimla ½ purjolök. Kärna ur och hacka 1 röd chili.

3. Fyllning (traktörpanna): Hetta upp ½ dl olivolja i pannan. Bryn de rivna grönsakerna, chilin och purjon på hög värme i 5-6 min. Tillsätt under tiden ½ dl tomatpuré, 1 msk oregano, 1 msk timjan och 2 tsk paprikapulver.

4. Rör ner 1 fp krossade tomater (390 g), 1 ½ dl mjölk, 1 ½ msk buljongpulver (alt. 1 ½ tärning), 1 ½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Låt puttra ytterligare ca 5 min. Rör under tiden ner 1 fp cottage cheese (250 g) och 1 fp kokta avrunna röda linser (290 g).

5. Lasagne (ugnsform 20 x 30 cm): Varva grönsakssåsen och 1 fp färska lasagneplattor (200 g) i formen. Börja och avsluta med sås. Strö 1 fp riven ost (150 g) överst. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min.

6. Sallad (skål): Strimla 1 kruksallad. Tärna ½ gurka och 150 g tomater (2-3 st). Blanda allt i skålen med 1 msk olivolja och 1 msk vitvinsvinäger.

7. Servera lasagnen med salladen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Om det blir mat över går lasagnen bra att frysa. I kyl håller den 3-4 dagar. Dressad sallad äts med fördel samma dag.

Förbered: Koka ihop fyllningen (punkt 2-4) i förväg. Låt stå i en bunke i kylen. När det är middagsdags är det bara att lägga ihop lasagnen och grädda den.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon