Hemköp

Grönsakslasagne med två ostar och krispig sallad

Recept från Vardagskassen v.40 (2017)

45 min

Grönsakslasagne med två ostar och krispig sallad

Portioner: 4

Ingredienser

200 g morötter (2-3 st)
1 zucchini
1 aubergine
½ purjolök
1 röd chili
½ dl + 1 msk olivolja
½ dl tomatpuré
1 msk oregano
1 msk timjan
2 tsk paprikapulver
1 fp krossade tomater (390 g)
1 ½ dl mjölk
1 ½ msk buljongpulver
1 fp cottage cheese (250 g)
1 fp kokta röda linser (290 g)
1 fp färska lasagneplattor (200 g)
1 fp riven ost (150 g)
1 kruksallad
½ gurka
150 g tomater (2-3 st)
1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skala 200 g morötter (2-3 st). Grovriv morötterna, 1 zucchini och 1 aubergine. Strimla ½ purjolök. Kärna ur och hacka 1 röd chili.

3. Fyllning (traktörpanna): Hetta upp ½ dl olivolja i pannan. Bryn de rivna grönsakerna, chilin och purjon på hög värme i 5-6 min. Tillsätt under tiden ½ dl tomatpuré, 1 msk oregano, 1 msk timjan och 2 tsk paprikapulver.

4. Rör ner 1 fp krossade tomater (390 g), 1 ½ dl mjölk, 1 ½ msk buljongpulver (alt. 1 ½ tärning), 1 ½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Låt puttra ytterligare ca 5 min. Rör under tiden ner 1 fp cottage cheese (250 g) och 1 fp kokta avrunna röda linser (290 g).

5. Lasagne (ugnsform 20 x 30 cm): Varva grönsakssåsen och 1 fp färska lasagneplattor (200 g) i formen. Börja och avsluta med sås. Strö 1 fp riven ost (150 g) överst. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min.

6. Sallad (skål): Strimla 1 kruksallad. Tärna ½ gurka och 150 g tomater (2-3 st). Blanda allt i skålen med 1 msk olivolja och 1 msk vitvinsvinäger.

7. Servera lasagnen med salladen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Om det blir mat över går lasagnen bra att frysa. I kyl håller den 3-4 dagar. Dressad sallad äts med fördel samma dag.

Förbered: Koka ihop fyllningen (punkt 2-4) i förväg. Låt stå i en bunke i kylen. När det är middagsdags är det bara att lägga ihop lasagnen och grädda den.

Hemköp chat icon