Sparris är underbart välsmakande som den är, men här får den extra höjd tillsammans med örtsmul och sältad majonnäs.
15 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
244,10 kr
1 knippe
grön sparris
0.5 dl
riven lagrad ost (t ex västerbotten, lagrad prästost eller parmesan)
SARDELLMAYO
3 st
sardellfiléer i olja
0.5 st
citron (ca. 1 msk saft från)
1 st
rumstempererat ägg
1.5 dl
rumstempererad rapsolja
0.5 tsk
salt
1.5 tsk
dijonsenap
ÖRTSMUL
2 skivor
ljust surdegsbröd, gärna några dagar gammalt
1 st
liten vitlöksklyfta
1 dl
finhackade örter (t ex persilja, timjan, basilika)
2 msk
olivolja
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
1 knippe
grön sparris
0.5 dl
riven lagrad ost (t ex västerbotten, lagrad prästost eller parmesan)
SARDELLMAYO
3 st
sardellfiléer i olja
0.5 st
citron (ca. 1 msk saft från)
1 st
rumstempererat ägg
1.5 dl
rumstempererad rapsolja
0.5 tsk
salt
1.5 tsk
dijonsenap
ÖRTSMUL
2 skivor
ljust surdegsbröd, gärna några dagar gammalt
1 st
liten vitlöksklyfta
1 dl
finhackade örter (t ex persilja, timjan, basilika)
2 msk
olivolja
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
1. ÖRTSMUL: Börja med smulet. Riv (på grova delen av ett rivjärn) eller finhacka brödet så det blir smuligt. Krossa vitlöken och stek den och brödsmulet i rikligt med olivolja tills brödet blivit gyllenbrunt. Lyft upp vitlöken, krydda smulet med salt och vänd slutligen ner finhackade örter (spara lite till dekoration). Låt svalna.
2. SARDELLMAYO: Mixa samman sardeller, citronsaft, ägg och dijonsenap i en bunke med stavmixer. Tillsätt oljan droppvis under tiden som du fortsätter mixa. Mixa tills all olja gått ner och du har en krämig dressing.
3. SPARRIS: Skär av de hårda ändarna på sparrisen och koka resten i saltat vatten tills den är al dente. Lägg sparrisen i iskallt vatten.
4. SERVERA: Bred ut dressingen över ett fat. Fördela sparrisen över, toppa med örtsmul och slutligen lite riven ost samt finhackade örter.
Köpklart recept för totalt
244,10 kr
Köpklart recept för
244,10 kr