Hemköp

Gubbröra som sallad

Matjessill, färskpotatis och ägg – ja, tack! Men nu som sallad istället. Lika gott, kanske ännu lite snyggare? Ljuvliga sommarsmaker i alla fall, och en fin variant av en älskad klassiker.

30 min

Gubbröra som sallad

Ingredienser

  • 1 st
    tunnskivad rödlök
  • 1 st
    citron (2 msk citronsaft)
  • 2 tsk
    socker
  • 1 krm
    salt
  • 500 g
    färskpotatis
  • 4 st
    ägg
  • 2 tsk
    fänkålsfrön
  • 75 g
    smör
  • 100 g
    blandade salladsblad
  • 2 fp
    matjessill (á 200 g)
  • 1.5 dl
    gräddfil
  • 50 g
    stenbitsrom
  • 1 fp
    ärtskott till dekoration
  • 1 nypa
    flingsalt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Blanda rödlöksskivor med citronsaft, socker och salt. Låt stå i minst 15 min.

2. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och ånga av.

3. Koka äggen i 7 min och lägg direkt i iskallt vatten. Byt vatten efter en stund så äggen blir helt kalla.

4. Rosta fänkålsfröna i en liten panna. Tillsätt smöret när de börjar dofta och får lite färg. Bryn smöret.

5. Lägg salladsblad på ett serveringsfat. Varva potatis, matjessill och ägg ovanpå. Ringla över det brynta smöret och klicka över gräddfil och rom. Toppa med groddar och de örter du vill.

6 portioner

Hemköp chat icon