Matjessill, färskpotatis och ägg – ja, tack! Men nu som sallad istället. Lika gott, kanske ännu lite snyggare? Ljuvliga sommarsmaker i alla fall, och en fin variant av en älskad klassiker.
30 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
275,17 kr
1 st
tunnskivad rödlök
1 st
citron (2 msk citronsaft)
2 tsk
socker
1 krm
salt
500 g
färskpotatis
4 st
ägg
2 tsk
fänkålsfrön
75 g
smör
100 g
blandade salladsblad
2 fp
matjessill (á 200 g)
1.5 dl
gräddfil
50 g
stenbitsrom
1 fp
ärtskott till dekoration
1 nypa
flingsalt
1 nypa
svartpeppar
1 st
tunnskivad rödlök
1 st
citron (2 msk citronsaft)
2 tsk
socker
1 krm
salt
500 g
färskpotatis
4 st
ägg
2 tsk
fänkålsfrön
75 g
smör
100 g
blandade salladsblad
2 fp
matjessill (á 200 g)
1.5 dl
gräddfil
50 g
stenbitsrom
1 fp
ärtskott till dekoration
1 nypa
flingsalt
1 nypa
svartpeppar
1. Blanda rödlöksskivor med citronsaft, socker och salt. Låt stå i minst 15 min.
2. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och ånga av.
3. Koka äggen i 7 min och lägg direkt i iskallt vatten. Byt vatten efter en stund så äggen blir helt kalla.
4. Rosta fänkålsfröna i en liten panna. Tillsätt smöret när de börjar dofta och får lite färg. Bryn smöret.
5. Lägg salladsblad på ett serveringsfat. Varva potatis, matjessill och ägg ovanpå. Ringla över det brynta smöret och klicka över gräddfil och rom. Toppa med groddar och de örter du vill.
Köpklart recept för totalt
275,17 kr
Köpklart recept för
275,17 kr