Hemköp

Mustig gulaschsoppa

270 min

Mustig gulaschsoppa

Ingredienser

  • 600 g
    grytbitar nöt
  • 50 g
    smör
  • 2 msk
    rapsolja
  • 2 st
    grovt tärnade gula lökar
  • 1 påse
    grytbas palsternacka, morot & lök
  • 2 st
    tärnade potatisar
  • 1 st
    röd paprika
  • 3 st
    skivade vitlöksklyftor
  • 1 st
    röd chili, skivad
  • 2 msk
    paprikapulver
  • 1 tsk
    mald spiskummin
  • 1 st
    lagerblad
  • 2 msk
    tomatpurè
  • 1 kruka
    persilja
  • 1 dl
    surkål
  • 2 tsk
    salt
  • 1.5 l
    vatten
  • 1 dl
    yoghurt
  • 2 st
    lantbröd grekiskt

Gör så här

1. Bryn köttet på hög värme i smör och olja. Tillsätt lök, grytbas, potatis, paprika, vitlök, chili, kryddor, tomatpuré och stek ytterligare ca en minut, tillsätt surkål och salt. 

2. Häll på vatten så att det täcker ingredienserna. Sjud på svag värme med lock ca 4 timmar.

3. Servera med en klick yoghurt och ett gott bröd. Toppa med hackad persilja.

4 portioner