600 g
grytbitar nöt
50 g
smör
2 msk
rapsolja
2 st
grovt tärnade gula lökar
1 påse
grytbas palsternacka, morot & lök
2 st
tärnade potatisar
1 st
röd paprika
3 st
skivade vitlöksklyftor
1 st
röd chili, skivad
2 msk
paprikapulver
1 tsk
mald spiskummin
1 st
lagerblad
2 msk
tomatpurè
1 kruka
persilja
1 dl
surkål
2 tsk
salt
1.5 l
vatten
1 dl
yoghurt
2 st
lantbröd grekiskt
600 g
grytbitar nöt
50 g
smör
2 msk
rapsolja
2 st
grovt tärnade gula lökar
1 påse
grytbas palsternacka, morot & lök
2 st
tärnade potatisar
1 st
röd paprika
3 st
skivade vitlöksklyftor
1 st
röd chili, skivad
2 msk
paprikapulver
1 tsk
mald spiskummin
1 st
lagerblad
2 msk
tomatpurè
1 kruka
persilja
1 dl
surkål
2 tsk
salt
1.5 l
vatten
1 dl
yoghurt
2 st
lantbröd grekiskt
1. Bryn köttet på hög värme i smör och olja. Tillsätt lök, grytbas, potatis, paprika, vitlök, chili, kryddor, tomatpuré och stek ytterligare ca en minut, tillsätt surkål och salt.
2. Häll på vatten så att det täcker ingredienserna. Sjud på svag värme med lock ca 4 timmar.
3. Servera med en klick yoghurt och ett gott bröd. Toppa med hackad persilja.
Köpklart recept för totalt
233,65 kr
Köpklart recept för
233,65 kr