Hemköp

Halloumi paneer med spenat

20 min

Halloumi paneer med spenat

Ingredienser

  • 4 port
    basmatiris
  • 1 st
    hackad gul lök
  • 2 st
    hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk
    rapsolja
  • 1 krm
    chiliflakes
  • 1 msk
    garam masala
  • 1 msk
    hackad färsk ingefära
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 2 dl
    vatten
  • 2 st
    klyftade tomater
  • 1 tsk
    socker
  • 0.5 tsk
    salt
  • 2 paket
    halloumi
  • 1 påse
    bladspenat
  • 1 bit
    strimlad purjolök till topping

Gör så här

1. Koka riset enligt anvisningen på paketet.

2. Stek lök och vitlök i hälften av oljan. Tillsätt chiliflakes, garam masala och ingefära, låt steka ytterligare ett par minuter. Tillsätt grädde, vatten, tomat, socker och salt, låt koka ihop ca 5 minuter.

3. Skär halloumin i bitar och stek i resten av oljan. Vänd ner spenat och halloumi i såsen. Toppa grytan med lite strimlad purjo och servera med riset!

4 portioner

162,96 kr
Hemköp chat icon