Hemköp

Halloumipytt med sötpotatis

Recept från I säsong, nr 6 / 2019

30 min

Halloumipytt med sötpotatis

Ingredienser

  • 2 tärnade
    sötpotatis
  • 1 tärnad
    rödlök
  • 1 st
    blomkål (färsk eller tinad)
  • 3 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    chiliflakes
  • 0.5 tsk
    salt, eller efter smak
  • 0.5 tsk
    peppar, efter smak
  • 2 paket
    halloumi
  • 1 påse
    bladspenat
  • 2 msk
    pumpakärnor
  • 2 dl
    Turkisk yoghurt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Fördela sötpotatis, rödlök och blomkål på en plåt, ringla över olivolja och krydda med chiliflakes, salt och peppar. Rosta ca 20 minuter.

3. Tärna halloumin och stek gyllene i olivolja.

4. Ta ut grönsakerna och blanda i bladspenat, halloumi och pumpakärnor.

5. Servera med turkisk yoghurt, eller gremolatayoghurt från Lindahls mejeri. (Eller smaksätt själv din yoghurt med citronskal, persilja och vitlök)

4 portioner

Hemköp chat icon