Baka en kaka till Halloween! Den här underbara varianten av cheesecake komponeras med chokladganache, grädde och färskost. Det festliga motivet av spindelnät skapar du själv från ganachen. Resultatet är en "läskigt" god kaka.
120 min
TÅRTBOTTEN
CHEESECAKE FYLLNING
CHOKLADGANACHE
1. Smörj in en tårtform och krossa chokladkakorna till kaksmul.
2. Blanda kaksmul med socker, salt, smör till en fuktig och smulig deg.
3. Pressa degen mot botten i tårtformen så att den täcker hela formen ända ut i kanterna. Lägg sedan tårtbotten i kylskåpet och låt svalna.
4. CHOKLADGANACHE: Smula sönder chokladen och koka upp vispgrädde i en kastrull. Så fort grädden kokar tar du bort den från värmen och lägger ner chokladen.
5. Rör om vispgrädden tills chokladen har smält ihop med grädden. Lägg undan lite av ganachen till dekorationen mot slutet. Resten hälls över tårtbotten med kaksmulet.
6. Lägg återigen tårtbotten, nu med ganachen i kylskåpet.
7. CHEESECAKE FYLLNING: Vispa färskosten så att den blir fluffig. Använd gärna en elvisp då det tar lite tid att få in luft i färskosten.
8. Vispa vispgrädden med en elvisp tills det blir grädde. Vänd sedan ner grädden med fluffiga färskosten.
9. Lägg över ostgrädden på tårtbotten med chokladganache och försök göra fyllningen så slät som möjligt. Knacka sedan på sidorna av tårtformen för att släppa ut luft.
10. Fyll en spritspåse med ganachen vi la undan för dekorationen. Börja med att ”måla” en spiral från mitten av kakan. Använd sedan en kniv eller något annat vasst för att rita ut ”spindelnätet”. Prova dig gärna fram innan du sätter i gång för att få in ett mönster du är nöjd med.
11. När du är klar, lägg återigen kakan i kylskåpet och låt stå minst 1 timme innan servering.
12 portioner