Halstrad lax med fänkålssallad & grön ärt- & örthummus

60 min

25 ingredienser


Köpklart recept för totalt

180,24 kr

Halstrad lax med fänkålssallad & grön ärt- & örthummus

FÄNKÅLSSALLAD

  • 1 st

    fänkål

  • 1 st

    silverlök

  • 1 kruka

    grovhackad dill

  • 1 st

    liten hyvlad gurka

  • 0.5 dl

    granatäpplekärnor

  • 3 msk

    sherryvinäger

  • 1 msk

    honung

  • 1 krm

    salt

  • 1 krm

    peppar

LAX

  • 600 g

    färsk laxfilé

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 2 msk

    rosépeppar, grovkrossad

  • 1 kruka

    färsk körvel

GRÖN ÄRT- & ÖRTHUMMUS

  • 1 fp

    kikärter, avrunna

  • 2 dl

    gröna ärtor halvtinade

  • 2 st

    krossade vitlöksklyftor

  • 1 st

    jalapeño, urkärnad

  • 1 msk

    sesamfrön, rostade

  • 1 kruka

    persilja, hackad

  • 1 kruka

    färsk basilika

  • 2 msk

    vitvinsvinäger

  • 0.5 msk

    olivolja

  • 2 krm

    salt

  • 1 krm

    peppar

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Ingredienser

FÄNKÅLSSALLAD

  • 1 st

    fänkål

  • 1 st

    silverlök

  • 1 kruka

    grovhackad dill

  • 1 st

    liten hyvlad gurka

  • 0.5 dl

    granatäpplekärnor

  • 3 msk

    sherryvinäger

  • 1 msk

    honung

  • 1 krm

    salt

  • 1 krm

    peppar

LAX

  • 600 g

    färsk laxfilé

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 2 msk

    rosépeppar, grovkrossad

  • 1 kruka

    färsk körvel

GRÖN ÄRT- & ÖRTHUMMUS

  • 1 fp

    kikärter, avrunna

  • 2 dl

    gröna ärtor halvtinade

  • 2 st

    krossade vitlöksklyftor

  • 1 st

    jalapeño, urkärnad

  • 1 msk

    sesamfrön, rostade

  • 1 kruka

    persilja, hackad

  • 1 kruka

    färsk basilika

  • 2 msk

    vitvinsvinäger

  • 0.5 msk

    olivolja

  • 2 krm

    salt

  • 1 krm

    peppar

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Gör så här

1. Lägg fänkål och silverlök i kallt vatten med is i ca 30 minuter. Låt rinna av ordentligt och blanda med dill, gurka och granatäpple.

2. Krydda med vinäger, honung, salt och peppar.

3. Hetta upp en panna med lite olja och lägg i laxbitarna med skinnsida ner och stek i 4-5 minuter på medelhög värme. Krydda ovansidan med salt. Vänd försiktigt på laxbitarna och stek vidare, ta försiktigt bort skinnet och krydda med salt, rosépeppar och körvel.

4. Fortsätt med att lägg alla ingredienser till hummusen i en mixer och mixa slät, tillsätt mer olja om det behövs.

5. Smaka av med salt, peppar och ev. mer vinäger.

6. Servera fisken med fänkålssallad och hummus.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

180,24 kr

Köpklart recept för

180,24 kr