60 min
25 ingredienser
Köpklart recept för totalt
180,24 kr
FÄNKÅLSSALLAD
1 st
fänkål
1 st
silverlök
1 kruka
grovhackad dill
1 st
liten hyvlad gurka
0.5 dl
granatäpplekärnor
3 msk
sherryvinäger
1 msk
honung
1 krm
salt
1 krm
peppar
LAX
600 g
färsk laxfilé
1 msk
olivolja
1 nypa
flingsalt
2 msk
rosépeppar, grovkrossad
1 kruka
färsk körvel
GRÖN ÄRT- & ÖRTHUMMUS
1 fp
kikärter, avrunna
2 dl
gröna ärtor halvtinade
2 st
krossade vitlöksklyftor
1 st
jalapeño, urkärnad
1 msk
sesamfrön, rostade
1 kruka
persilja, hackad
1 kruka
färsk basilika
2 msk
vitvinsvinäger
0.5 msk
olivolja
2 krm
salt
1 krm
peppar
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
FÄNKÅLSSALLAD
1 st
fänkål
1 st
silverlök
1 kruka
grovhackad dill
1 st
liten hyvlad gurka
0.5 dl
granatäpplekärnor
3 msk
sherryvinäger
1 msk
honung
1 krm
salt
1 krm
peppar
LAX
600 g
färsk laxfilé
1 msk
olivolja
1 nypa
flingsalt
2 msk
rosépeppar, grovkrossad
1 kruka
färsk körvel
GRÖN ÄRT- & ÖRTHUMMUS
1 fp
kikärter, avrunna
2 dl
gröna ärtor halvtinade
2 st
krossade vitlöksklyftor
1 st
jalapeño, urkärnad
1 msk
sesamfrön, rostade
1 kruka
persilja, hackad
1 kruka
färsk basilika
2 msk
vitvinsvinäger
0.5 msk
olivolja
2 krm
salt
1 krm
peppar
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
1. Lägg fänkål och silverlök i kallt vatten med is i ca 30 minuter. Låt rinna av ordentligt och blanda med dill, gurka och granatäpple.
2. Krydda med vinäger, honung, salt och peppar.
3. Hetta upp en panna med lite olja och lägg i laxbitarna med skinnsida ner och stek i 4-5 minuter på medelhög värme. Krydda ovansidan med salt. Vänd försiktigt på laxbitarna och stek vidare, ta försiktigt bort skinnet och krydda med salt, rosépeppar och körvel.
4. Fortsätt med att lägg alla ingredienser till hummusen i en mixer och mixa slät, tillsätt mer olja om det behövs.
5. Smaka av med salt, peppar och ev. mer vinäger.
6. Servera fisken med fänkålssallad och hummus.
Köpklart recept för totalt
180,24 kr
Köpklart recept för
180,24 kr