Hemköp

Halstrad lax med fänkålssallad & grön ärt- & örthummus

60 min

Halstrad lax med fänkålssallad & grön ärt- & örthummus

Ingredienser

FÄNKÅLSSALLAD

  • 1 st
    fänkål
  • 1 st
    silverlök
  • 1 kruka
    grovhackad dill
  • 1 st
    liten hyvlad gurka
  • 0.5 dl
    granatäpplekärnor
  • 3 msk
    sherryvinäger
  • 1 msk
    honung
  • 1 krm
    salt
  • 1 krm
    peppar

LAX

  • 600 g
    färsk laxfilé
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    flingsalt
  • 2 msk
    rosépeppar, grovkrossad
  • 1 kruka
    färsk körvel

GRÖN ÄRT- & ÖRTHUMMUS

  • 1 fp
    kikärter, avrunna
  • 2 dl
    gröna ärtor halvtinade
  • 2 st
    krossade vitlöksklyftor
  • 1 st
    jalapeño, urkärnad
  • 1 msk
    sesamfrön, rostade
  • 1 kruka
    persilja, hackad
  • 1 kruka
    färsk basilika
  • 2 msk
    vitvinsvinäger
  • 0.5 msk
    olivolja
  • 2 krm
    salt
  • 1 krm
    peppar

Gör så här

1. Lägg fänkål och silverlök i kallt vatten med is i ca 30 minuter. Låt rinna av ordentligt och blanda med dill, gurka och granatäpple.

2. Krydda med vinäger, honung, salt och peppar.

3. Hetta upp en panna med lite olja och lägg i laxbitarna med skinnsida ner och stek i 4-5 minuter på medelhög värme. Krydda ovansidan med salt. Vänd försiktigt på laxbitarna och stek vidare, ta försiktigt bort skinnet och krydda med salt, rosépeppar och körvel.

4. Fortsätt med att lägg alla ingredienser till hummusen i en mixer och mixa slät, tillsätt mer olja om det behövs.

5. Smaka av med salt, peppar och ev. mer vinäger.

6. Servera fisken med fänkålssallad och hummus.

4 portioner

Hemköp chat icon