Hemköp

Happy Fish Tacos

Med mangosalsa.
Recept från MSC och Amir Kheirmand

20 min

Happy Fish Tacos

Ingredienser

  • 600 g
    MSC-märkt torsk, delad i grova strimlor
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 1 tsk
    paprikapulver
  • 2 st
    avokado, delade i smala klyftor
  • 1 näve
    blandsallad
  • 2 msk
    smör
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 paket
    tortillabröd

MANGOSALSA

  • 0.5 st
    mango, fintärnad
  • 0.5 st
    rödlök, finhackad
  • 0.5 st
    gurka, skalad utan kärnhus, fintärnad
  • 1 knippe
    koriander, finhackad
  • 1 st
    röd chili, finhackad
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 st
    lime, pressad
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Blanda ihop alla ingredienserna till mangosalsan i en skål. Salta och peppra ordentligt och ställ i kylen 15 minuter.

2. Värm tortillabröden i ugnen så de blir mjuka. Pudra torsken med spiskummin och paprikapulver. Salta, peppra och smörstek på medelhög värme i en stekpanna ca 5 minuter.

3. Varva sallad, avokado, fisk och mangosalsa i tortillabrödet. Njut!

4 portioner

Hemköp chat icon