Hemköp

Havregrynsgröt med jordnötssmör och kanelstekt äpple

Make frukost great again! Och gör det för all del med jordnötssmör. Och ett kanelstekt äpple! Och en kärleksfullt kokad gröt med kanel och kardemumma.

15 min

Havregrynsgröt med jordnötssmör och kanelstekt äpple

Ingredienser

  • 3.5 dl
    havregryn
  • 4 dl
    vatten
  • 2 dl
    mjölk (+ värmd och skummad mjölk till servering)
  • 0.5 tsk
    malen kardemumma
  • 0.5 tsk
    salt
  • KANELSTEKT ÄPPLE
  • 2 st
    äpple
  • 1.5 tsk
    malen kanel (1 tsk till havregrynen + 0,5 tsk till äpplena)
  • 2 msk
    smör
  • 1 msk
    flytande honung
  • TILL SERVERING
  • 1 msk
    jordnötssmör (valfri mängd)
  • 1 msk
    kokosflagor (valfri mängd)
  • 1 msk
    sirap (valfri mängd)
  • 1 tsk
    kardemummakärnor, mortlade (valfri mängd)

Gör så här

1. Mät upp havregryn, vatten och mjölk i en rymlig kastrull. Tillsätt kryddor och salt och låt koka upp. Sänk värmen och låt puttra ca 7-8 minuter eller tills grynen mjuknat, tillsätt mer mjölk eller vatten vid behov. Smaka ev av med mer kryddor och/eller salt. 


2. Kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem i smör på medelhög värme tills de fått lite färg. Tillsätt kanel och honung mot slutet.

3. Servera gröten med de kanelstekta äpplena, jordnötssmör, kokos, sirap (gärna lönnsirap!), nymortlade kardemummakärnor och värmd och skummad mjölk!

4 portioner

85,72 kr
Hemköp chat icon