Den här rätten blir en lyxig supé för två, men ändå avslappnat enkel i sin servering. Den friska, sötsyrliga tonkatsusåsen är ett fint sällskap till havskräftans sälta. Korianderns uppfriskande ton av citrus fulländar.
15 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
214,55 kr
150 g
kött från kokt havskräfta
4 skivor
mjukt vitt bröd, t ex formfranska eller brioche
180 g
tunt skivad vitkål
TILL SERVERING
1 knippe
färsk koriander
1 msk
mirin (japansk smaksättare)
2 tsk
worcestershiresås
1.5 msk
soja
1 dl
ketchup
1 msk
farinsocker
1 tsk
malen ingefära
1 st
pressad vitlöksklyfta
150 g
kött från kokt havskräfta
4 skivor
mjukt vitt bröd, t ex formfranska eller brioche
180 g
tunt skivad vitkål
TILL SERVERING
1 knippe
färsk koriander
1 msk
mirin (japansk smaksättare)
2 tsk
worcestershiresås
1.5 msk
soja
1 dl
ketchup
1 msk
farinsocker
1 tsk
malen ingefära
1 st
pressad vitlöksklyfta
1. Blanda alla ingredienser till tonkatsusåsen i en skål och ställ i kylskåp.
2. Strimla vitkålen tunt. Lägg lite av såsen på varje bit bröd och toppa med havskräfta och kål.
3. Strössla över färsk koriander och lägg på en till skiva bröd. Vik in i smörgåspapper och skär sedan genom mitten.
Köpklart recept för totalt
214,55 kr
Köpklart recept för
214,55 kr