Havskräfta Katsu sando

Den här rätten blir en lyxig supé för två, men ändå avslappnat enkel i sin servering. Den friska, sötsyrliga tonkatsusåsen är ett fint sällskap till havskräftans sälta. Korianderns uppfriskande ton av citrus fulländar.

15 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

214,55 kr

Havskräfta Katsu sando
  • 150 g

    kött från kokt havskräfta

  • 4 skivor

    mjukt vitt bröd, t ex formfranska eller brioche

  • 180 g

    tunt skivad vitkål

TILL SERVERING

  • 1 knippe

    färsk koriander

  • 1 msk

    mirin (japansk smaksättare)

  • 2 tsk

    worcestershiresås

  • 1.5 msk

    soja

  • 1 dl

    ketchup

  • 1 msk

    farinsocker

  • 1 tsk

    malen ingefära

  • 1 st

    pressad vitlöksklyfta

Ingredienser

  • 150 g

    kött från kokt havskräfta

  • 4 skivor

    mjukt vitt bröd, t ex formfranska eller brioche

  • 180 g

    tunt skivad vitkål

TILL SERVERING

  • 1 knippe

    färsk koriander

  • 1 msk

    mirin (japansk smaksättare)

  • 2 tsk

    worcestershiresås

  • 1.5 msk

    soja

  • 1 dl

    ketchup

  • 1 msk

    farinsocker

  • 1 tsk

    malen ingefära

  • 1 st

    pressad vitlöksklyfta

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till tonkatsusåsen i en skål och ställ i kylskåp.

2. Strimla vitkålen tunt. Lägg lite av såsen på varje bit bröd och toppa med havskräfta och kål.

3. Strössla över färsk koriander och lägg på en till skiva bröd. Vik in i smörgåspapper och skär sedan genom mitten.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

214,55 kr

Köpklart recept för

214,55 kr