Den franska såsen Rouille passar utmärkt tillsammans med fisk och skaldjur. I det här receptet serveras den med grillade havskräftor och en varm västerbottenkräm. Passar utmärkt på kräftskivan tillsammans med kokta kräftor. Bon appétit!
45 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
280,55 kr
1 kg
havskräftor
ROUILLE MED SAFFRAN
2 st
hela ägg
1 st
kall kokt potatis
1 paket
saffran
1 msk
tomatpuré
1 tsk
paprikapulver
1 st
vitlöksklyfta
3 dl
rapsolja
0.5 st
pressad citron
tabasco
VARM VÄSTERBOTTENKRÄM
2 dl
vispgrädde
300 g
riven västerbottenost
salt och peppar
1 kg
havskräftor
ROUILLE MED SAFFRAN
2 st
hela ägg
1 st
kall kokt potatis
1 paket
saffran
1 msk
tomatpuré
1 tsk
paprikapulver
1 st
vitlöksklyfta
3 dl
rapsolja
0.5 st
pressad citron
tabasco
VARM VÄSTERBOTTENKRÄM
2 dl
vispgrädde
300 g
riven västerbottenost
salt och peppar
1. Grilla havskräftorna till dem får en fin grillyta.
2. Rouille: Mixa alla ingredienser i matberedare och tillsätt rapsolja lite i taget tills krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar, några droppar tabasco och pressad citron.
3. Västerbottenkräm: Koka upp grädden. Mixa ner osten med stavmixer tills slät. Smaka av med salt och peppar
Köpklart recept för totalt
280,55 kr
Köpklart recept för
280,55 kr