Hemköp

Grillade kräftor med saffransrouille och varm västerbottenkräm

Den franska såsen Rouille passar utmärkt tillsammans med fisk och skaldjur. I det här receptet serveras den med grillade havskräftor och en varm västerbottenkräm. Passar lika bra på kräftskivan tillsammans med kokta kräftor. Bon appétit!

45 min

Grillade kräftor med saffransrouille och varm västerbottenkräm

Ingredienser

  • 1 kg
    havskräftor

ROUILLE MED SAFFRAN

  • 2 st
    hela ägg
  • 1 st
    kall kokt potatis
  • 1 paket
    saffran
  • 1 msk
    tomatpuré
  • 1 tsk
    paprikapulver
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 3 dl
    rapsolja
  • 0.5 st
    pressad citron
  • tabasco

VARM VÄSTERBOTTENKRÄM

  • 2 dl
    vispgrädde
  • 300 g
    riven västerbottenost
  • salt och peppar

Gör så här

1. Grilla havskräftorna till dem får en fin grillyta.

2. Rouille: Mixa alla ingredienser i matberedare och tillsätt rapsolja lite i taget tills krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar, några droppar tabasco och pressad citron.

3. Västerbottenkräm: Koka upp grädden. Mixa ner osten med stavmixer tills slät. Smaka av med salt och peppar

4 portioner

200,65 kr
Hemköp chat icon