Hemköp

Hela rotsaker med örtsmör

Baka en lök! Slå in en rotselleri! De mest oansenliga rotfrukter blir delikatesser i Sandra Mastios proffsiga händer. Och i dina! Våga grilla grönt.

60 min

Hela rotsaker med örtsmör

Ingredienser

  • 1 st
    stor lök
  • 1 st
    rotselleri
  • 1 st
    rödbeta
  • 1 msk
    olivolja
  • 0.5 krm
    salt
  • 3 ark
    aluminiumfolie

ÖRTSMÖR

  • 100 g
    smör
  • 0.25 dl
    hackad salvia
  • 0.25 dl
    hackad oregano
  • 0.25 dl
    hackad timjan
  • 0.25 dl
    hackad oregano
  • 1 krm
    stötta rostade fänkålsfrön
  • 1 krm
    nymalen svartpeppar
  • 2 msk
    rostade krossade hasselnötter

Gör så här

1. Skrubba rotfrukterna och stick några hål ett par centimeter in med en kniv. Gnid in med olivolja och salt.

2. Slå in rotfrukterna helt tätt i dubbla lager folie.

3. Grilla direkt i glöden ca 30-40 min, känn med en sticka när den är mjuk.

4. Blanda det rumsvarma smöret med örter, fänkål och peppar.

5. Öppna foliepaketen försiktigt så du kommer åt att öppna upp rotfrukterna med gafflar (som en bakad potatis).

6. Lägg ner en klick smör, strössla på nötter och örter.

Tips! Du kan också lägga in foliepaketet i 250° C varm ugn, cirka 30 min eller tills rotfrukten är mjuk.

4 portioner

Hemköp chat icon