Baka en lök! Slå in en rotselleri! De mest oansenliga rotfrukter blir delikatesser i Sandra Mastios proffsiga händer. Och i dina! Våga grilla grönt.
60 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
244,65 kr
1 st
stor lök
1 st
rotselleri
1 st
rödbeta
1 msk
olivolja
0.5 krm
salt
3 ark
aluminiumfolie
ÖRTSMÖR
100 g
smör
0.25 dl
hackad salvia
0.25 dl
hackad oregano
0.25 dl
hackad timjan
0.25 dl
hackad oregano
1 krm
stötta rostade fänkålsfrön
1 krm
nymalen svartpeppar
2 msk
rostade krossade hasselnötter
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter och laktos
1 st
stor lök
1 st
rotselleri
1 st
rödbeta
1 msk
olivolja
0.5 krm
salt
3 ark
aluminiumfolie
ÖRTSMÖR
100 g
smör
0.25 dl
hackad salvia
0.25 dl
hackad oregano
0.25 dl
hackad timjan
0.25 dl
hackad oregano
1 krm
stötta rostade fänkålsfrön
1 krm
nymalen svartpeppar
2 msk
rostade krossade hasselnötter
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter och laktos
1. Skrubba rotfrukterna och stick några hål ett par centimeter in med en kniv. Gnid in med olivolja och salt.
2. Slå in rotfrukterna helt tätt i dubbla lager folie.
3. Grilla direkt i glöden ca 30-40 min, känn med en sticka när den är mjuk.
4. Blanda det rumsvarma smöret med örter, fänkål och peppar.
5. Öppna foliepaketen försiktigt så du kommer åt att öppna upp rotfrukterna med gafflar (som en bakad potatis).
6. Lägg ner en klick smör, strössla på nötter och örter.
Tips! Du kan också lägga in foliepaketet i 250° C varm ugn, cirka 30 min eller tills rotfrukten är mjuk.
Köpklart recept för totalt
244,65 kr
Köpklart recept för
244,65 kr