Försommarfrukost med smaker från jordgubbslandet! Ta vara på morgonen och duka upp med hemgjord granola med torkade jordubbar.
35 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
406,60 kr
2 dl
hasselnötter
3 dl
havregryn
2 dl
pumpakärnor
2 dl
solrosfrön
2 dl
dinkelpuffar
1 dl
vatten
2 msk
kokosolja
0.5 dl
honung
1 msk
vaniljsocker
2 dl
kokosflagor eller riven kokos
1 tsk
kardemumma
TORKADE JORDGUBBAR
1 l
jordgubbar
2 dl
hasselnötter
3 dl
havregryn
2 dl
pumpakärnor
2 dl
solrosfrön
2 dl
dinkelpuffar
1 dl
vatten
2 msk
kokosolja
0.5 dl
honung
1 msk
vaniljsocker
2 dl
kokosflagor eller riven kokos
1 tsk
kardemumma
TORKADE JORDGUBBAR
1 l
jordgubbar
1. Värm ugnen till 175°.
2. Grovhacka hasselnötterna. Blanda alla nötter, gryn, frön och puffar i en stor bunke.
3. Koka upp vatten, kokosolja, honung och vaniljsocker i en kastrull. Häll över grynblandningen och blanda väl.
4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll ut blandningen jämnt. Sätt mitt i ugnen och rosta i ca 15 min.
5. Ta ut plåten och blanda i kokosflagor och kardemumma. Sätt in i ugnen ca 10 min till. Vätskan ska torka in så att granolan stelnar lätt i lite klumpar.
6. Ta ut plåten och låt kallna. Blanda med torkade jordgubbar och förvara i en glasburk.
TORKADE JORDGUBBAR:
1. Sätt ugnen på 50°. Skölj jordgubbarna och dela i 3 mm tjocka skivor. Lägg ut jämnt på bakplåtspapper på ett grillgaller, de ska ej ligga för trångt eller på varandra.
2. Torka i ugnen, 6–10 timmar eller över natten, tills de är riktigt torra. Plocka försiktigt bort dem från pappret med en osthyvel eller stekspade.
Köpklart recept för totalt
406,60 kr
Köpklart recept för
406,60 kr