Hemköp

Hemgjord granola med torkade jordgubbar

Försommarfrukost med smaker från jordgubbslandet! Ta vara på morgonen och duka upp med hemgjord granola med torkade jordubbar.

35 min

Hemgjord granola med torkade jordgubbar

Ingredienser

  • 2 dl
    hasselnötter
  • 3 dl
    havregryn
  • 2 dl
    pumpakärnor
  • 2 dl
    solrosfrön
  • 2 dl
    dinkelpuffar
  • 1 dl
    vatten
  • 2 msk
    kokosolja
  • 0.5 dl
    honung
  • 1 msk
    vaniljsocker
  • 2 dl
    kokosflagor eller riven kokos
  • 1 tsk
    kardemumma

TORKADE JORDGUBBAR

  • 1 l
    jordgubbar

Gör så här

1. Värm ugnen till 175°.

2. Grovhacka hasselnötterna. Blanda alla nötter, gryn, frön och puffar i en stor bunke.

3. Koka upp vatten, kokosolja, honung och vaniljsocker i en kastrull. Häll över grynblandningen och blanda väl.

4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll ut blandningen jämnt. Sätt mitt i ugnen och rosta i ca 15 min.

5. Ta ut plåten och blanda i kokosflagor och kardemumma. Sätt in i ugnen ca 10 min till. Vätskan  ska torka in så att granolan stelnar lätt i lite klumpar.

6. Ta ut plåten och låt kallna. Blanda med torkade jordgubbar och förvara i en glasburk.

TORKADE JORDGUBBAR:
1. Sätt ugnen på 50°. Skölj jordgubbarna och dela i 3 mm tjocka skivor. Lägg ut jämnt på bakplåtspapper på ett grillgaller, de ska ej ligga för trångt eller på varandra.
2. Torka i ugnen, 6–10 timmar eller över natten, tills de är riktigt torra. Plocka försiktigt bort dem från pappret med en osthyvel eller stekspade.

15 portioner

Hemköp chat icon