5 dl vetemjöl special (300 g)
½ tsk flingsalt
50 g smör
3 dl vatten
Allergiinformation
gluten och laktos
5 dl vetemjöl special (300 g)
½ tsk flingsalt
50 g smör
3 dl vatten
Allergiinformation
gluten och laktos
1. Mät upp mjöl och salt i en matberedare och blanda ihop med knivfunktionen. Tillsätt kylskåpskallt smör skuret i bitar och blanda till en smulig massa.
2. Koka upp vattnet och häll det genom matarröret medan maskinen blandar. Forma till en smidig degboll.
3. Lägg degen på ett lätt mjölat bakbord och dela i fyra bitar. Lägg degbitarna i en plastpåse så att de inte torkar. Kavla ut degbitarna, en i taget, till tunna plattor och stansa ut runda bröd, ca 12 cm i diameter.
4. Grädda bröden i en het teflonstekpanna ca 1 minut på varje sida.