Hemmabagarens bästa bullar

20–25 st, ca 2 tim inklusive jästid

120 min

Hemmabagarens bästa bullar

Portioner: 20

Ingredienser

VETEDEG:

5 dl mjölk

1 msk hel kardemumma

50 g jäst

1 tsk salt

1 ½ dl strösocker

1 ägg

150 g rumsvarmt smör

13–15 dl vetemjöl special

FYLLNING:

150 g rumsvarmt smör

1 ½ dl strösocker

1 msk vaniljsocker

2 msk kanel

DEKORATION:

1 ägg till pensling

1–2 dl pärlsocker att strö på

 

Gör så här

Gör så här:


1. Mortla kardemumman och tillsätt i mjölken. Ljumma till fingervarmt 37°.
2. Lös jästen med kardemummamjölken och tillsätt sen övriga ingredienser. Spar någon deciliter av mjölet till utbakningen. Jobba degen i maskin i 7 minuter eller förhand i 10 min, tills den släpper degkroken eller bänken och känns jämn, blank och smidig.
3. Lägg en stor bit plastfolie över degen och låt den jäsa i lugn och ro på dragfri plats tills dubbel storlek ca 40 min.
4. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
5. Kavla ut degen till en stor rektangel, ca ½ cm tjock. Bred på fyllningen på hela rektangeln och vik båda kanterna över varandra mot mitten så den blir tredubbel.
6. Sätt ugnen på 225°.
7. Skär 20–25 remsor ca 4 cm breda. Vrid båda ändarna åt varsitt håll och snurra ihop till ett knyte. Stoppa in ändarna in under bullen. Jäs 30 minuter till under kökshandduk.
8. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ca 8–10 minuter. Låt svalna på galler. 

Hemköp chat icon