Hemköp

Het renskavswok med broccoli, sojabönor och ingefära

Renskav är både prisvärt och gott. Sväng ihop en wok med broccoli, sojabönor och nudlar. Den heta såsen ger woken lite sting.

25 min

Het renskavswok med broccoli, sojabönor och ingefära

Ingredienser

  • 1 pk
    fryst renskav
  • 300 g
    valfria nudlar
  • 1 st
    gul lök
  • 200 g
    broccoli
  • 2 msk
    rapsolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 2 dl
    frysta sojabönor
  • 0.5 påse
    bladspenat
  • 2 st
    vitlöksklyfta
  • 1 msk
    färsk ingefära
  • 1.5 msk
    japansk soja
  • 0.5 dl
    rapsolja
  • 1 msk
    honung
  • 0.5 st
    chilipeppar
  • 1 kruka
    koriander
  • 0.5 msk
    sesamfrö

Gör så här

1. Skär den frysta renskaven i tunna strimlor.
2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
3. Skala och riv vitlöken och ingefäran. Finhacka chilin i tärningar.
4. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål.
5. Skala och skiva löken tunt och bryt broccolin i små buketter (skär stjälken i skivor). 
6. Fräs lök och skav på hög värme i olja i en rymlig stekpanna tills all vätska kokat bort och skaven fått lite färg. Salta och peppra. Lägg i broccoli, spenat och sojabönor, fräs ytterligare 4–5 minuter eller tills broccolin har mjuknat. 
7. Häll över nudlar och sås i pannan. Blanda ordentligt och fräs ytterligare cirka 2 minuter under konstant omrörning. Toppa med hackad koriander och sesamfrön.
 

4 portioner

223,21 kr
Hemköp chat icon