Laga en god gryta med pumpa! Grönsaken är underskattad och passar alldeles utmärk ihop med högrev och saffran. "Självklart kan du äta klassiskt på egen tallrik. Eller så hugger ni in tillsammans. Det är ett härligt sätt att äta gryta. Och så sparar du disk!’’ Recept från Markiz Tainton i samarbete med Hemköp.
90 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
385,08 kr
1 dl
olivolja
2 st
gula lökar, rivna
5 st
vitlöksklyftor, pressade
1 kg
högrev, tärnad 3x3 cm
0.5 msk
salt
3 tsk
ingefära, malen
1 tsk
gurkmeja, malen
1 g
saffran
1 st
butternutpumpa
150 g
haricots verts
1 dl
olivolja
2 st
gula lökar, rivna
5 st
vitlöksklyftor, pressade
1 kg
högrev, tärnad 3x3 cm
0.5 msk
salt
3 tsk
ingefära, malen
1 tsk
gurkmeja, malen
1 g
saffran
1 st
butternutpumpa
150 g
haricots verts
1. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad gryta och bryn köttet runt om lite i sänder. Tillsätt lök, salt och kryddor och fortsätt bryna ett par minuter.
2. Tillsätt vatten så att det precis täcker köttet, koka upp och sjud under lock ca 1 timme eller tills köttet är riktigt mjukt.
3. Tillsätt pumpan och låt sjuda ytterligare 10–15 minuter. Tillsätt haricots verts och låt sjuda i ytterligare någon minut.
Gott till: Servera grytan med sumakyoghurt eller harissaaioli.
Köpklart recept för totalt
385,08 kr
Köpklart recept för
385,08 kr