15 min
Portioner: 4
3⁄4 dl soja
1 msk Worchestershiresås
1 dl honung
1 pressad lime
1 finhackad vitlöksklyfta
750 g fläskkarré
salt och peppar
1. Sätt ugnen på 115°C.
2. Blanda soja med Worcestershiresås, honung, limesaft och vitlök.
3. Krydda köttet med salt och peppar och lägg i en ugnsfast gryta. Häll över sojablandningen och sätt in grytan i ugnen med lock. Låt stå 3 timmar.
4. Efter 3 timmar, höj temperaturen till 140°C. Ta ut grytan och ös köttet med steksky och sätt tillbaka i ugnen utan lock. Gör detta varje halvtimme tills köttet är klart och redo att falla isär, ca 91–93°C i kärntemperatur.
5. Ta upp köttet ur såsen och låt vila ca 20 minuter, dra isär köttet med två gafflar. Blanda med lite sås och smaka av med salt och peppar.