Honungsfocaccia med äpplen, rosmarin & basilika

Baka det här fantastiska brödet till julbordet. Den här foccacian bakas med julens äpplen, rosmarin & basilika. Ringla lite honung över brödet innan servering om du vill ha den ännu sötare. 

90 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

129,13 kr

Honungsfocaccia med äpplen, rosmarin & basilika
  • 0.25 pk

    färsk jäst, ca 12,5 g

  • 3 dl

    vatten, 37º

  • 1 tsk

    salt

  • 1 msk

    flytande honung

  • 1 msk

    olivolja

  • 2 dl

    durumvete

  • 4.5 dl

    vetemjöl (+ ca. 0,5 dl mjöl till utbakning)

  • 2 st

    röda äpplen

  • 3 kvistar

    rosmarin

  • 1 knippe

    basilikablad

  • 1 msk

    flingsalt

Ingredienser

  • 0.25 pk

    färsk jäst, ca 12,5 g

  • 3 dl

    vatten, 37º

  • 1 tsk

    salt

  • 1 msk

    flytande honung

  • 1 msk

    olivolja

  • 2 dl

    durumvete

  • 4.5 dl

    vetemjöl (+ ca. 0,5 dl mjöl till utbakning)

  • 2 st

    röda äpplen

  • 3 kvistar

    rosmarin

  • 1 knippe

    basilikablad

  • 1 msk

    flingsalt

Gör så här

1. Blanda jäst och vatten, tills jästen löser sig. Blanda i salt, honung och olja. Blanda i durumvete och vetemjöl i omgångar. Arbeta degen smidig för hand ca 10 minuter eller i maskin ca 5 minuter. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.

2. Ta upp degen på ett mjölat bakbord, forma den till en bulle och kavla ut till en rektangulär platta, ca 25 cm x 35 cm. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med äpplen skurna i tunna skivor, rosmarinkvistar, basilikablad och flingsalt. Låt jäsa utan bakduk ca 20 minuter.

3. Värm ugnen till 175º.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills brödet är genomgräddat, känn med provsticka. Låt focaccian svalna på ett galler utan bakduk.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

129,13 kr

Köpklart recept för

129,13 kr