Hemköp

Honungsfocaccia med äpplen, rosmarin & basilika

Baka det här fantastiska brödet till julbordet. Den här foccacian bakas med julens äpplen, rosmarin & basilika. Ringla lite honung över brödet innan servering om du vill ha den ännu sötare.

90 min

Honungsfocaccia med äpplen, rosmarin & basilika

Ingredienser

  • 0.25 pk
    färsk jäst, ca 12,5 g
  • 3 dl
    vatten, 37º
  • 1 tsk
    salt
  • 1 msk
    flytande honung
  • 1 msk
    olivolja
  • 2 dl
    durumvete
  • 4.5 dl
    vetemjöl (+ ca. 0,5 dl mjöl till utbakning)
  • 2 st
    röda äpplen
  • 3 kvistar
    rosmarin
  • 1 knippe
    basilikablad
  • 1 msk
    flingsalt

Gör så här

1. Blanda jäst och vatten, tills jästen löser sig. Blanda i salt, honung och olja. Blanda i durumvete och vetemjöl i omgångar. Arbeta degen smidig för hand ca 10 minuter eller i maskin ca 5 minuter. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.

2. Ta upp degen på ett mjölat bakbord, forma den till en bulle och kavla ut till en rektangulär platta, ca 25 cm x 35 cm. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med äpplen skurna i tunna skivor, rosmarinkvistar, basilikablad och flingsalt. Låt jäsa utan bakduk ca 20 minuter.

3. Värm ugnen till 175º.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills brödet är genomgräddat, känn med provsticka. Låt focaccian svalna på ett galler utan bakduk.

4 portioner

138,57 kr
Hemköp chat icon