Hemköp
SvgIconSearch

Honungsfocaccia med äpplen, rosmarin & basilika

Baka det här fantastiska brödet till julbordet. Den här foccacian bakas med julens äpplen, rosmarin & basilika. Ringla lite honung över brödet innan servering om du vill ha den ännu sötare.

SvgIconTime90 min
Honungsfocaccia med äpplen, rosmarin & basilika

Ingredienser

  • 0.25 pk
    färsk jäst, ca 12,5 g
  • 3 dl
    vatten, 37º
  • 1 tsk
    salt
  • 1 msk
    flytande honung
  • 1 msk
    olivolja
  • 2 dl
    durumvete
  • 4.5 dl
    vetemjöl (+ ca. 0,5 dl mjöl till utbakning)
  • 2 st
    röda äpplen
  • 3 kvistar
    rosmarin
  • 1 knippe
    basilikablad
  • 1 msk
    flingsalt

Gör så här

1. Blanda jäst och vatten, tills jästen löser sig. Blanda i salt, honung och olja. Blanda i durumvete och vetemjöl i omgångar. Arbeta degen smidig för hand ca 10 minuter eller i maskin ca 5 minuter. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.

2. Ta upp degen på ett mjölat bakbord, forma den till en bulle och kavla ut till en rektangulär platta, ca 25 cm x 35 cm. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med äpplen skurna i tunna skivor, rosmarinkvistar, basilikablad och flingsalt. Låt jäsa utan bakduk ca 20 minuter.

3. Värm ugnen till 175º.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills brödet är genomgräddat, känn med provsticka. Låt focaccian svalna på ett galler utan bakduk.

SvgIconCart4 portioner

154,88 kr
Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon