Honungsfocaccia med äpplen, rosmarin & basilika
Baka det här fantastiska brödet till julbordet. Den här foccacian bakas med julens äpplen, rosmarin & basilika. Ringla lite honung över brödet innan servering om du vill ha den ännu sötare.
90 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
139,08 kr
0.25 pk
färsk jäst, ca 12,5 g
3 dl
vatten, 37º
1 tsk
salt
1 msk
flytande honung
1 msk
olivolja
2 dl
durumvete
4.5 dl
vetemjöl (+ ca. 0,5 dl mjöl till utbakning)
2 st
röda äpplen
3 kvistar
rosmarin
1 knippe
basilikablad
1 msk
flingsalt
Ingredienser
0.25 pk
färsk jäst, ca 12,5 g
3 dl
vatten, 37º
1 tsk
salt
1 msk
flytande honung
1 msk
olivolja
2 dl
durumvete
4.5 dl
vetemjöl (+ ca. 0,5 dl mjöl till utbakning)
2 st
röda äpplen
3 kvistar
rosmarin
1 knippe
basilikablad
1 msk
flingsalt
Gör så här
1. Blanda jäst och vatten, tills jästen löser sig. Blanda i salt, honung och olja. Blanda i durumvete och vetemjöl i omgångar. Arbeta degen smidig för hand ca 10 minuter eller i maskin ca 5 minuter. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
2. Ta upp degen på ett mjölat bakbord, forma den till en bulle och kavla ut till en rektangulär platta, ca 25 cm x 35 cm. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med äpplen skurna i tunna skivor, rosmarinkvistar, basilikablad och flingsalt. Låt jäsa utan bakduk ca 20 minuter.
3. Värm ugnen till 175º.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills brödet är genomgräddat, känn med provsticka. Låt focaccian svalna på ett galler utan bakduk.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
139,08 kr
Köpklart recept för
139,08 kr