Honungs & senapsgrillad fläskytterfilé med Caesarsallad och surdegskrutonger

Kött som får vila i en ljuvlig marinad brukar skapa underverk. Och tillsammans med en variant på Ceasardressing och grillade citroner är succén ett faktum.

45 min

26 ingredienser


Köpklart recept för totalt

506,90 kr

Honungs & senapsgrillad fläskytterfilé med Caesarsallad och surdegskrutonger
  • 1 kg

    fläskytterfilé

  • 2 msk

    honung

  • 2 msk

    grov dijonsenap

  • 2 msk

    soja

  • 3 st

    mosade vitlöksklyftor

  • 1 msk

    sriracha

  • 2 st

    halverade citroner

  • 400 g

    färska haricots verts

  • 1 msk

    olja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 2 st

    romansallad, bruten i bitar

CAESARDRESSING

  • 6 st

    ansjovisfiléer

  • 1 st

    finhackad vitlösklyfta


  • 2 st

    äggulor

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • 0.5 st

    citron (2 msk pressad citronjuice från)

  • 2 msk

    olivolja

  • 1.25 dl

    matolja

  • 3 msk

    finriven parmesanost

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

KRUTONGER

  • 4 skivor

    surdegsbröd, bruten i bitar

  • 2 st

    pressade vitlöksklyftor

  • 0.5 dl

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

Allergiinformation

gluten, fisk eller skaldjur och soja

Ingredienser

  • 1 kg

    fläskytterfilé

  • 2 msk

    honung

  • 2 msk

    grov dijonsenap

  • 2 msk

    soja

  • 3 st

    mosade vitlöksklyftor

  • 1 msk

    sriracha

  • 2 st

    halverade citroner

  • 400 g

    färska haricots verts

  • 1 msk

    olja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 2 st

    romansallad, bruten i bitar

CAESARDRESSING

  • 6 st

    ansjovisfiléer

  • 1 st

    finhackad vitlösklyfta


  • 2 st

    äggulor

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • 0.5 st

    citron (2 msk pressad citronjuice från)

  • 2 msk

    olivolja

  • 1.25 dl

    matolja

  • 3 msk

    finriven parmesanost

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

KRUTONGER

  • 4 skivor

    surdegsbröd, bruten i bitar

  • 2 st

    pressade vitlöksklyftor

  • 0.5 dl

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

Allergiinformation

gluten, fisk eller skaldjur och soja

Gör så här

1. Blanda samman honung, senap, soja, vitlök och Srirascha i en bunke, lägg i fläskytterfilén och marinera 1-2 timmar eller över natten.

2. Mosa ihop ansjovis och vitlök i en bunke med en gaffel. Tillsätt äggulor, senap och citronjuice. Vispa lite luftigt och tillsätt olivolja och matolja. Vänd i parmesan och smaka av med salt och peppar.

3. Sätt ugnen på 175°.

4. Lägg brödet med vitlök i en ugnsform, vänd runt med olja och salt. Rosta ca 15 min tills gyllene och torra.

5. Ta upp köttet ur marinaden och grilla runt om till kärntempertur 65-75°, krydda med salt och peppar och låt vila ca 10 min i smörpapper innan den skivas upp.

6. Grilla citronhalvor och sota haricots verts på grillen.

7. Vänd ihop romansallad med dressingen och toppa med riven parmesan och krutonger.

8. Servera fläskfilén med haricots verts, citronhalva och Caesarsallad.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

506,90 kr

Köpklart recept för

506,90 kr