Kött som får vila i en ljuvlig marinad brukar skapa underverk. Och tillsammans med en variant på Ceasardressing och grillade citroner är succén ett faktum.
45 min
26 ingredienser
Köpklart recept för totalt
506,90 kr
1 kg
fläskytterfilé
2 msk
honung
2 msk
grov dijonsenap
2 msk
soja
3 st
mosade vitlöksklyftor
1 msk
sriracha
2 st
halverade citroner
400 g
färska haricots verts
1 msk
olja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
2 st
romansallad, bruten i bitar
CAESARDRESSING
6 st
ansjovisfiléer
1 st
finhackad vitlösklyfta
2 st
äggulor
1 tsk
dijonsenap
0.5 st
citron (2 msk pressad citronjuice från)
2 msk
olivolja
1.25 dl
matolja
3 msk
finriven parmesanost
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
KRUTONGER
4 skivor
surdegsbröd, bruten i bitar
2 st
pressade vitlöksklyftor
0.5 dl
olivolja
1 nypa
salt
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur och soja
1 kg
fläskytterfilé
2 msk
honung
2 msk
grov dijonsenap
2 msk
soja
3 st
mosade vitlöksklyftor
1 msk
sriracha
2 st
halverade citroner
400 g
färska haricots verts
1 msk
olja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
2 st
romansallad, bruten i bitar
CAESARDRESSING
6 st
ansjovisfiléer
1 st
finhackad vitlösklyfta
2 st
äggulor
1 tsk
dijonsenap
0.5 st
citron (2 msk pressad citronjuice från)
2 msk
olivolja
1.25 dl
matolja
3 msk
finriven parmesanost
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
KRUTONGER
4 skivor
surdegsbröd, bruten i bitar
2 st
pressade vitlöksklyftor
0.5 dl
olivolja
1 nypa
salt
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur och soja
1. Blanda samman honung, senap, soja, vitlök och Srirascha i en bunke, lägg i fläskytterfilén och marinera 1-2 timmar eller över natten.
2. Mosa ihop ansjovis och vitlök i en bunke med en gaffel. Tillsätt äggulor, senap och citronjuice. Vispa lite luftigt och tillsätt olivolja och matolja. Vänd i parmesan och smaka av med salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 175°.
4. Lägg brödet med vitlök i en ugnsform, vänd runt med olja och salt. Rosta ca 15 min tills gyllene och torra.
5. Ta upp köttet ur marinaden och grilla runt om till kärntempertur 65-75°, krydda med salt och peppar och låt vila ca 10 min i smörpapper innan den skivas upp.
6. Grilla citronhalvor och sota haricots verts på grillen.
7. Vänd ihop romansallad med dressingen och toppa med riven parmesan och krutonger.
8. Servera fläskfilén med haricots verts, citronhalva och Caesarsallad.
Köpklart recept för totalt
506,90 kr
Köpklart recept för
506,90 kr